Ümraniye Belediyesi 500 konteynerlik proje için İstanbul'da üretimleri takip ederken, bölgede de su ve elektrik başta olmak üzere altyapı çalışmaları yürütüyor. Çalışmaların ardından üretimi tamamlanan konteynerler, hazırlanan bölgelere sevk edilerek hizmete açılacak.

- "3 bin insanın barınacağı geçici konutları yapıyoruz"

Proje ile ilgili konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, altyapı sistemleri dahil sosyal yaşam merkezlerini de içerisinde barındıracak projenin, kısa sürede hayata geçeceğini belirterek, "Ümraniye Belediyesi olarak Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 500 konteynerlik, 3 bin insanın barınacağı geçici konutları yapıyoruz ve bunun yanında sosyal donatı alanlarımız da var. O sosyal donatı alanlarında çocuk parkları, kreşler, çamaşırhane, mescit, yönetim yeri, terapi merkezi ve spor alanlarımız var. Yani orası bir yaşam merkezi olacak. Orada her türlü ihtiyacı gidereceğiz." dedi.

Yıldırım, konteyner kent sakinlerinin ihtiyaçları, sosyal donatı alanlarındaki hizmetlerin devamlılığı gibi konularda, oradaki görevlilerle eş güdümlü bir şekilde süreci sürdüreceklerini söyledi.

Projede iklim koşullarına uygun ısı ve ses yalıtımına dikkat edilerek üretilen konteynerler, içinde yer alacak mobilya, nevresim, mutfak araç gereçleri gibi temel ev eşyaları ile birlikte teslim edilecek.