Ali Es Sabuni, kışları Mekke'de yazları ise Bursa-Yalova'da yaşamını sürdürüyor.

Muhammed Ali es Sabuni Kimdir?

1930 yılında Suriye'nin Halep Şehrinde dünyaya geldi. Babası da Halep Şehrinin alimlerinden olan saygın bir ailenin çocuğudur. Orta öğrenimini Halep'te, üniversiteyi El Ezher'de tamamlamıştır.Daha sonra Mekke'deki Ümmü'l Kura Üniversitesi'nde çeyrek asır hocalık yapmıştır. Şu anda kışları Mekke'de yazları Bursa-Yalova'da bulunan yazlığında te‟'if işleriyle meşgul olmaktadır. Sabuni bir çok alanda otuzu aşkın kıymetli eser vermiştir.Bu eserlerin bir kısmı kendi te'lifi, bir kısmı ihtisar, bir kısmı da tahkiklerden oluşmaktadır.

Daha sonra el-Alimiyye diplomasını almaya hak kazanan Muhammed Ali Es-Sabuni, ardından ülkesi Suriye'ye dönerek sekiz yıl sürecek olan tedris faaliyetlerinde bulunmuştur. Sonradan Suudi Arabistan'a göç etmek durumunda kalmış ve burada Mekke-i Mükerreme Üniversitesi Eğitim Fakültesinde ve eş-Şeria fakültesinde dersler vermeye başlamıştır.

Buradaki tedris hizmeti yaklaşık yirmi sekiz yıl devam etmiş, bu uzun süre boyunca üniversite hocaları yetiştirmiş ve Ümmü'l-Kura Üniversitesinde birçok klasik eserin tahkikini yapmıştır.