Beşiktaş'ın Fransız teknik direktörü Valérien Ismaël, Alman basınına açıklamalarda bulundu.

Bild'in sorularını yanıtlayan 46 yaşındaki teknik adam, Beşiktaş'a başına geçmeden önce Türkiye'de çalışmayı düşünmediğini ancak siyah-beyazlı ekipten gelen teklif sonrasında bu fikrinde değişikliğe giderek Beşiktaş'a imza attığını açıkladı.

28 yıllık futbol hayatında en unutmadığı maçın geçen sene oynanan Beşiktaş- Fenerbahçe karşılaşması olduğunu kaydeden başarılı teknik adam Beşiktaş'ın her zaman şampiyonluğu hedefleyen bir takım olduğunu söyledi.

"İNGİLTERE'DE KALMAYI ÇOK İSTERDİM"

'Almanya'da Bayern Münih için neyse Beşiktaş için de hedef aynı' diyen Valérien Ismaël'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye listemde değildi. Aslında İngiltere'de kalmayı çok isterdim. Türkiye'den telefon geldiğinde, 'Tamam, bu herhangi bir kulüp değil. Beşiktaş uluslararası alanda üst düzey bir kulüp ve üst düzey bir adres' diye düşündüm.

Beşiktaş büyük bir mücadele demektir. Bu kulüp olağanüstü. Burada ilk birkaç ayda bunu tekrar tekrar hissettim. Hatta Münih yakınlarındaki kuaförümde bile. Kendisi bir Türk ve aslında futbol hakkında hiçbir fikri yok. Yıllardır sadece saçlarımızı kestirirken aile ve çocuklar hakkında konuşurduk. Ama kayınbiraderi ve erkek kardeşi ateşli bir Beşiktaş taraftarı. Ben Beşiktaş'ın teknik direktörü olduğumdan beri o da beni destekliyor. Beşiktaş sevgisi ve tutkusu sınırları aşıyor.

BEN BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM
Mayıs ayında Fenerbahçe ile oynadığımız ve 1-1 biten maçta tüylerim diken diken oldu. Bu çılgın olayı anlatamam, yaşamalısınız. 28 yıldır futbolun içindeyim ve çok büyük maçlar gördüm. Ama bu derbi çok özel bir şey. Bu rekabet, adrenalin, hararetli atmosfer gerçekten inanılmaz. Ben böyle şey görmedim.

ALMANYA'DA BAYERN MÜNİH İÇİN NEYSE BEŞİKTAŞ İÇİN DE HEDEF AYNIDIR

Beşiktaş büyük ve duygusal bir kulüp. 20 milyonun üstünde taraftarı var. Bir önceki sezon takım şampiyon oldu ve Türkiye Kupası'nı kazandı. Beşiktaş için net hedef şampiyonluktur. Almanya'da Bayern Münih için neyse Beşiktaş için de hedef aynıdır.

KİME KARŞI OYNASAK BİZE KARŞI İKİ KAT MOTİVE OLUYOR

Burada organizasyonel olan her şey birinci sınıf. Kamplar, seyahatler, her şey mükemmel gidiyor. Antrenman yaptığımız alanları 5 yıldızlı bir tatil alanı olarak adlandırabiliriz. Burada her çalışan gurur duyuyor ve her şeyini veriyor. Bunu Münih'te de hissettim. Herkes maksimum verim için alanında en iyi olmak ister. Ayrıca ligde kime karşı oynasak bize karşı iki kat motive oluyor. Bayern'e olduğu gibi. Bu bir örnek ve her zaman aklımda.

CENK KULÜBÜN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN BİRİ

Cenk, Almanca ve İngilizce bilen, büyük liglerde oynamış, uluslararası deneyim kazanmış aynı zamanda kulübün de önemli isimlerinden biri. O çok iyi durumda. Atletik durumu ve rakip ceza sahasındaki acımasızlığı bizim için değerli olacak. Wout Weghorst da zor anlarda fark yaratabilecek bir oyuncu. Son zamanlarda böyle futbolcuları özlüyoruz."