Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz, twitter paylaşımında Pierre Loti Tepesi'nin 'İdris-i Bitlisi Tepesi' olarak değişmesi gerektiğini vurgulamış ve sosyal medya da hızla yayılan bu paylaşıma yazar Abdurrahman Dilipak'tan bu yönde bir destek gelmiş ve Dilipak'ta konuyla alakalı bir yazı kaleme almıştı. Fransız mallarının boykot edildiği son günlerde uzun yıllardır tartışma konusu olan Pierre Loti Tepesi'nin isminin de bir an önce değiştirilmesi vatandaşlar tarafından da talep ediliyor.

pierre loti

NASIL PİERRE LOTİ TEPESİ OLDU?

1934 yılına kadar tepenin adı ünlü İslam alimi İdris-i Bitlisi'nin ismini taşıyordu. Fakat, o yıl 'Eyüp Sultan'a geliyordu. Türk dostuydu' denilerek Pierre Loti'nin adıyla değiştirildiği belirtilmişti.

''AHMET KABAKLI TEPESİ OLSUN''

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Özellikle uzun yıllardır tartışılan Aziz İstanbul’a ruhunu kazandıran Eyüp Sultan Hazretlerinin hemen yanı başındaki tepeye verilen Pierre Loti adı, hiç vakit kaybetmeden değiştirilmelidir. Onun yerine hemen orada ebedi istirahatgâhında yatmakta olan bu memleketimizin kültürüne tarihine edebiyatına hasılı bu milleti millet yapan bütün değerlere dost olan değerli edebiyatçı - yazar Ahmet Kabaklı’nın ismi verilmelidir. Beldeyi Tayyibe’nin hakim tepesine oryantalist bir Fransız’ın ismi değil milli yerli bir münevverin adı daha çok yakışır. Belediye Meclisi çekinmeden tarihi adımı atmalı ve vakit kaybetmeden tabelayı asmalıdır.'' ifadelerini kullanmıştı.

İdris-i Bitlisi-1

'EYYUB EL ENSARİ HAZRETLERİNE BORCUMUZDUR'

Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz, ''Fransız mallarını boykot çağrısı yapan Devlet Başkanımız Erdoğan beyefendiye ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken Beye bir FRANSIZ eşcinsel subayın adı verilen İdrisi Bitlis'i tepesinin adı Pierre Loti Tepesi olarak kalamaz. Bu Eyyub'el Ensari Hz'lerine borcumuzdur.'' ifadelerini kullanarak çağrıda bulunmuştu. Akabinde yayınladığı köşe yazısında da bu talebi tekrar eden Deniz'in paylaşımlarıyla Twitter'de bu talep trend topic'ler arasına girdi.

VATANDAŞ ÇAĞRILARA KAYITSIZ KALMADI

Twitter'da gündem olan ve ulusal basında da kendine önemli bir yer bulan çağrıların ardından vatandaşlar, Pierreloti yazan tabelanın üstüne ''İdris-i Tepesi'' yazan bir kağıt astı.