"Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla yargılanan Yalova eski Belediye Başkanı Vefa Salman, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı. Salman, Yalova'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu '14. Cumhurbaşkanı' ilan etti.

KILIÇDAROĞLU 2023'TE ADAY OLMAYACAK MI?

Bilindiği üzere 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki seçimlerde 13. cumhurbaşkanı seçilecek. Salman', Kılıçdaroğlu'nu 14. cumhurbaşkanı olarak sunarken akıllara 'Kemal Kılıçdaroğlu önümüzdeki seçimlerde aday olmayacak mı?' sorusu geldi.

"Bir sonraki Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu"

Eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki Cumhurbaşkanı olacağını iddia ederek, "Hepimiz sayın genel cumhurbaşkanımızın konuşmasını bekliyorsunuz, bir sonraki cumhurbaşkanımızın. Ağzınız, yüreğiniz, beyniniz hepiniz alışsın." ifadeleriyle dikkat çekti.

"Ağzınız, yüreğiniz, beyniniz hepiniz alışsın"

Yalova Eski Belediye Başkanı Vefa Salman, "Bütün Türkiye’de olduğu gibi Yalova da diyor ki geliyor gelmekte olan, hoş geldiniz, şeref verdiniz. Yalova’yı çok ama çok mutlu ettiniz. Salon kalabalık ve çok sıcak, grup toplantısı yapılacak. Hepimiz sayın genel Cumhurbaşkanımızın konuşmasını bekliyorsunuz, bir sonraki Cumhurbaşkanımızın. Ağzınız, yüreğiniz, beyniniz hepiniz alışsın. Bunu kendi fikrim olarak değil, sokağın sesi olarak dile getiriyorum." ifadelerini kullandı.