Vekil imam ve fahri Kur'an kursu öğreticileri, kadrosuzluk probleminden muzdarip; kadrolu olmadıkları için asgari ücretin altında maaş alıyorlar.

Alanlarındaki kadrolu çalışanlarla aynı işi yapan ve aynı sınavlardan geçen vekil imam ve fahri Kur'an kursu öğreticileri, haklarının verilmesini talep ediyor.

Akit'e konuşan Mil Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tahiroğlu, vekil imam ve fahri Kur’an kursu öğreticilerinin haklarını alamadıklarını belirtmiş ve bu mağduriyete son verilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Vekil imam ve fahri Kur'an kursu öğreticilerinin aldıkları maaşların düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Tahiroğlu, “Ayrıca Diyanet iş kolunda vekil imam ve fahri öğreticiler, asgari ücretin daha da altında maaş almaya devam ediyor. Aynı iş yapılsın, aynı sınavlardan geçilsin ama aynı haklardan yararlanamasınlar. Bu haksızlık. Bu kişiler bizim insanlarımız. Aynı şartlarda vatandaşlık haklarına sahibiz. Bu vekil imam hatiplerin ve fahri Kur'an kursu öğreticilerinin kadroya alınması ve 657 sayılı yasaya tabi tutularak aynı özlük haklarına kavuşması şarttır. Ayrıca tüm diyanet personeli Diyanet Hizmetler Sınıfına alınarak 3600 ek göstergeden faydalanmalıdır" demişti.

Tahiroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığında din görevlilerinin yanında aynı atanma şartlarına sahip ve toplum tarafından din görevlisi olarak görülen büro personelleri de 3600 ek göstergeye dahil edilmesi gerektiğini belirterek "Diyanet personeli emekli olduktan sonra da aile sorumluluklarını yerine getirebilecekleri emekli aylığına sahip olmalı. Diyanet personelleri olarak, emekli ikramiyesi hesaplanmasında kullanılan ek gösterge düzenlemesinin, din görevlileriyle birlikte tüm diyanet personelini kapsayacak şekilde yasal düzenlemeye dahil edilmesini beklemekteyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Tahiroğlu'nun çağrısının üzerinden 2 ay geçti ancak konuyla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı. Yetkililerden kadro talebinde bulunan vekil imam ve fahri Kur’an kursu öğreticilerinin mağduriyeti devam ediyor. Yetkililerle mesele hakkında birçok kez iletişime geçmeye çalıştıklarını belirten öğretciler, konuyla ilgili çalışma bir yana açıklama dahi olmamasından şikayetçi.