Habervakti.com yazarlarından Mehmet Emin Sofuoğlu son yazısında yine dikkat çeken bir konuya değindi.

Rockefeller ailesinin tohum işini ele alıp piyasaya kendi ürettikleri tohumları nasıl sürdüklerini anlatan Sofuoğlu, bu tohumlar yüzünden insanların yakalandığı çaresiz hastalıklara değindi. 

İşte Sofuoğlu'nun o yazısı:

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO), Birleşmiş Milletler uzmanlık kuruluşlarından biridir. Dünyadaki gıda ve tarımla ilgili çalışmaları organize edip geliştirerek gıda güvenliğini sağlamak amacıyla 1945 yılında Kanada'da kurulmuştur. Merkezi, daha sonra 1951'de Roma'ya taşınmıştır. FAO’ya üye, 194 devlet vardır. Ülkemiz de, 1948 yılında üye olmuştur. 

23 Eylül 2021'de NewYork'ta gerçekleşen Dünya Gıda zirvesinde olduğu gibi, geçmişteki BM gıda zirveleri de, küresel anlamda gıda krizlerinin yaşandığı kritik zamanlarda gerçekleştirilmişti. 

Bu zirveler, görünürde gıdaya dair sorunları ele almak ve gıda sistemlerine yeniden yön vermek için yapılmıştı. Ancak gerçek amacın ne olduğunu, bugün gıda tedariğinde geldiğimiz kritik süreçten, çok iyi anlıyoruz! 

İlk Dünya Gıda Konferansı, kötü hava koşulları, düşük tahıl stokları, artan enerji fiyatları ve ihracat kontrollerinin Güney Asya’da kıtlığa yol açmasıyla birlikte 1974’te toplanmıştı. Bu konferansta, güya, on yıl içinde, dünyada gıda güvencesizliğini ortadan kaldırma hedefi belirlenmişti. 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ