''BM Kalkınma Programı'nın (UNDP) tahminlerine göre, Şubat ayında Türkiye ve Suriye'yi vuran depremler, Türkiye'de kabaca 100 milyon metreküp enkaz oluşturdu; bu, yakın geçmişteki diğer doğal afetlerden daha fazla .” ifadelerinin yer aldığı analizde son depremlerin Haiti’dekinden 10 kat daha fazla moloz yığını bıraktığı ifade edildi.

Moloz yığınlarının ağırlıklı olarak beton, çelik ve diğer inşaat malzemelerinden oluştuğu ve Washington’un yarısını kaplamaya yetecek boyutta olduğu belirtildi.

Son dönemde yaşanan doğal afetleri mercek altına alan Washington Post benzer büyüklükte bir yıkımın en son 2015 yılında Nepal'de gerçekleştiğini ve söz konusu depremin 27 milyon metreküp enkaz oluşturduğu belirtti.

2010 yılında Haiti'de meydana gelen depremden geriye 10 milyon metreküp enkaz kaldığını yazan gazete haberde “Son depremler, 2010 yılında Haiti'yi yerle bir eden depremden 10 kat daha fazla enkaz bıraktı.” İfadelerine yer verdi. 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.