2018 yılında hayatını kaybeden dünyanın en önemli hava durumu kanallarından Weather Channel’ın kurucusu Coleman, her fırsattaKüresel ısınma tarihin en büyük yalanıdır” vurgusunda bulunmuştu. CNN canlı yayınına katılarak yaptığı açıklamalar halen konuşulmaya devam ediyor.

PARAYI ALAN BİLİM İNSANLARI 'KÜRESEL ISINMA' LEHİNE SONUÇ ÇIKARIYOR

Şu anda kayda değer bir iklim değişikliğinin olmadığını vurgulayan Coleman, ''İnsan eliyle yapılan bir küresel ısınma yok. Geçmişte olmadı, gelecekte de olması için bir neden yok. Bir sürü uydurma var. Bunun bilimsel değil, politik bir olay haline gelmesi üzücü. Bilim benden yana... Küresel ısınma yok. Hükümet iklim araştırmaları için 2.5 milyar dolar harcıyor. Bu para küresel ısınma hipotezini destekleyecek sonuçları üreten bilim insanlarını verilecek. Yani hiç seçenecek yok. Parayı alacaksan onların görüşünü destekleyeceksin. Bu nedenle yayınlanan iklim raporlarının %97'si küresel ısınmayı desteklemektedir.'' ifadelerini kullanmıitı.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ HAVA DURUMU KANALININ KURUCUSU: KÜRESEL ISINMA ALDATMACADIR

"Mevsimler şaşırdı", "Dünyanın düzeni bozuldu" ve "kuraklık kapıda" gibi sözler dillerden düşmüyor. Bilim adamları ve çevreciler hemen hergün küresel ısınmaya karşı acil önlem alınması gerektiği yolunda açıklamalar yapıyor. Ancak dünyanın en önemli hava durumu kanallarından Weather Channel’ın kurucusu John Coleman şok bir açıklama yaparak, “Küresel ısınma tarihin en büyük yalanıdır” vurgusunda bulunmaya devam ediyor.

Coleman, 2007 yılında IceCap adlı Meteoroloji sitesinde yazdığı makalede, “Birkaç bilim adamı politik hedeflerini gerçekleştirebilmek için iklim verilerini taraflı şekilde yorumlayarak böyle bir fenomen olduğunu ileri sürdü. Washington’daki dostlarından büyük araştırma fonlarını da bu şekilde almayı başardılar. Küresel ısınma dedikleri şeye insanların yol açtığı da büyük bir aldatmacadır. Gezegenimiz tehlikede falan değil” görüşünü savunmuştu.