Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp’ta erişim sorunları yaşanmaya başladı. Hem Türkiye hem de diğer ülkeleri etkileyen çökme sorunu, milyonlarca kullanıcının iletişim kurmasını engelliyor. WhatsApp için son durum ne?

Whatsapp için dünya genelinde sorunlar yaşanmaya başladı. 28 Nisan Perşembe akşamı başlayan sorunlar birçok kullanıcıyı etkilemiş durumda.

WHATSAPP NEDEN AÇILMIYOR?

WhatsApp Android, iOS, masaüstü ve web uygulamalarında erişim sorunları yaşanmaya başladı. Meta’nın popüler mesajlaşma uygulamasına erişim sorunları için açıklama yapılmış değil. Tüm dünya genelinde yaşanan sorunların sebebi de henüz belirsizliğini koruyor.

WhatsApp Web ve masaüstü uygulaması açıldığında en üstte “Bağlantı…” kelimesi görünüyor, ancak uygulamaya giriş yapılmasına izin verilmiyor. Kullanıcıların mesaj alması veya göndermesi şu an için mümkün değil.

Kesintinin ne kadar süreceği veya WhatsApp’ın sorunu ne zaman çözeceği ile ilgili henüz bir bilgi yok. Fakat Downdetector’daki veriler dün akşamdan bu yana 35 binden fazla şikayet yapıldığını gösterdi. Yani mesajlaşma uygulaması için küresel bir sorun yaşanıyor gibi görünüyor.