Yahudi grupları, bütün Yahudileri önümüzdeki cuma gününden itibaren bir hafta boyunca  Mescid-i Aksa'da Pesah bayramını kutlamaya çağırdı. Bir Yahudi ritüeli olan Pesah'ta Mescid-i Aksa'da kurban kesenlere ödül vadinde bulunan Yahudi örgütlerine karşı Filistin direniş guruplarından sert açıklama geldi: Ateşle oynuyorsunuz!

Tapınak Dağına Dönüş Hareketi’ne bağlı hahamlar, Pesah bayramı süresince Mescid-i Aksâ'da kurban kesmeyi başaranlara para ödülü vereceğini açıkladı. Tapınak iddiasında bulundukları Mescid-i Aksâ'ya girmeyi başaran işgalci Yahudileri farklı miktarlarda para ödülü vadeden gruplar, kurbanlıkla Mescid-i Aksâ'ya gireceklere 800, kurbanlığı kesmeyi başarana ise 10.000 şekel para ödülü verecekler.
 
Önümüzdeki cuma gününden itibaren Mescid-i Aksa'ya baskınlarını artıracak olan Yahudiler bir hafta boyunca Mescid-i Aksâ'ya kurbanla ya da kesilmiş kurbanın kanını bir tabak içerisine koyarak girmeye çalışacaklar. Müslümanlar tüm bu olanlara karşı teyakkuzda bekliyor ve herkesi Mescid-i Aksa'ya nöbete çağırıyor. Özellikle Cuma günü sabah namazıyla birlikte on binlerce Müslümanın Mescid-i Aksa'da nöbete gelmesi bekleniyor.

HAMAS: 6 AY SAVAŞIRIZ

HAMAS, Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırı girişimine çok sert karşılık vereceğini açıkladı. HAMAS yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya saldırma planı yaptığına dikkat çekerek “Bu düşmanın yapabileceği en tehlikeli şeydir. İsrail ile yüzleşme için hazırlandık ve altı ay boyunca aralıksız bir şekilde savaşabiliriz”