Her fırsatta CHP'den miletvekili aday adayı olan ve CHP propagandası yapan gazeteci-yazar Necdet Saraç'ı Edremit Belediyesi'nin ödüllendirdiği belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANINA İSTİFA ÇAĞRISI

AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu, CHP’li Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Özel Kalem Müdürü Tayfun Canlı ve Organizasyoncu Necdet Saraç’a tepki göstererek Başkan Arslan'ı istifaya davet etti.

“MURAT AKBAŞ, HDP AĞZIYLA KONUŞMALAR YAPTI”

Ekrem Umutlu, basın açıklamasında, “Selman Hasan Arslan başkanlığındaki CHP’li Edremit Belediyesi, artık Edremit halkının sınırlarını zorlamaya başladı. Amacı, ülkenin yazarlarını okurlarla buluşturmak olan Kitap Fuarı’nı yıllardır siyasi propaganda malzemesi haline getiren Edremit Belediyesi, 9 günlük fuarda da CHP’li görünüp HDP/KK destekçisi olan sözde yazarları ilçemize getirdi. Fuarda konuşmalar yapan bazı sözde yazarlar, aldıkları paralarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Cumhurbaşkanımıza hakaretler ediyor. Sözde Kitap Fuarında konuşan CHP’nin İstanbul Eski İl Başkan Yardımcısı ve HDP/KK destekçisi sözde yazar Murat Akbaş, HDP ağzıyla konuşmalar yaptı. Sözde yazar Akbaş, hükümete KATLİAM DAYATICISI, Cumhur İttifakı’na FAŞİST ve Cumhurbaşkanımıza da DİKTATÖR deme cüretini gösterdi. HDP/KK propagandacısı eski milletvekili Mehmet Tüm de, konuşmasında sokak çağrısı yaptı” ifadelerini kullandı. 

Umutlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"FUARDA BÜTÇEDEN KAÇ MİLYON TL HARCANDIĞINI AÇIKLA"

Göreve geldiği günden bu güne Edremit’i ülkemize rezil eden Selman Hasan Arslan; Edremit’e verdiğin zararın faturasını artık düşünmeye başlama zamanı! Belediyenin Özel Kalemi Tayfun Canlı ve sözde organizasyoncu yazar Necdet Saraç’a da Edremit halkı bunların hesabını sorar. Yaptığı bol sıfırlı işlerin hesabını veremeyen, kendini belediye başkanı sanan Tayfun Canlı; bu fuarda örtülüler dahil, belediye bütçesinden kaç milyon TL harcandığını açıkla? Belediye mülkünde oturan bedavacı yazar Necdet Saraç; Sana bu işlerin karşılığında ne verdiler?

EŞİNE 4 MİLYON TL

Ekranlarda CHP propagandası yapan Necdet Saraç'ın eşi Birsen Temir Saraç'a fuara katılımı için 4 milyon TL ödendiği öne sürüldü. Bir ilçe belediyesinin bir yazarı fuara getirmek için böyle astronomik ödemeler yapması "Necdet Saraç yandaşlığının karşılığını alıyor" şeklinde yorumlandı. 

USULSÜZLÜK NEDENİYLE SEÇİM İPTAL EDİLMİŞ

Necdet Saraç'ın eşi Birsen Temir Saraç'ın Edremit Kent Konseyi Başkanı seçildiği ancak usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle seçimin iptal edildiği de aktarıldı.