Artna dünya nüfusu ve azalan kaynaklar gerekçe gösterilerek, ortaya konulan yapay et çalışmalarının arkasındaki gerçek gizemini koruyor. Özellikle yapılan haberlerde ve açıklamalarda 'yapay et'in daha sağlıklı olduğu vurgusunun yapılması tepkilere neden olmaya devam ediyor.

80'LERDE DE FABRİKA ÇIKIŞLI YAĞLARIN, TEREYAĞINDAN SAHA SAĞLIKLI OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Son olarak TGRT Haber'de yapılan 'yapay et' haberini alıntılayan yazar Ahmet Turgut, ''Türkiye’de yapay et üretiminin başladığı müjdesi(!) verilmiş. Yapay etin doğal etten daha sağlıklı olduğu(!) da iddia ediliyor.  Aynı medya mecraları yapay ete karşı çıkanları artık “Bilim ve sağlık karşıtı” ve “garibanın ucuz et yemesini istemeyen halk düşmanı” da ilan eder. 80'lerde fabrika çıkışlı yağların tereyağından daha sağlıklı olduğu iddia ediliyor ve tereyağını tercih edenler köylülükle suçlanıyorlardı. Şimdi de yapay ete direnenler, "zamanın-asrın gerisinde kalmak", "bilim düşmanlığı" ve "ucuz et karşıtlığı" ile itham edileceğe benziyor.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yapay et üretiminin başladığı müjdesi(!) verilmiş. Yapay etin doğal etten daha sağlıklı olduğu(!) da iddia ediliyor.

Aynı medya mecraları yapay ete karşı çıkanları artık “Bilim ve sağlık karşıtı” ve “garibanın ucuz et yemesini istemeyen halk düşmanı” da ilan eder. pic.twitter.com/MWDh7akGol

— Ahmet Turgut (@ahturgut) October 10, 2021

'ESKİ FİLM YENİ MATİNE'

Söz konusu haberlerde üçüncü bir propaganda olduğunu vurgulayan Turgut, ''Yapay et müjdesi(!) haberinde "yerli üretim" ve "doğal etten daha sağlıklı(!)" vurguları haricinde üçüncü bir propagandanın daha işareti verilmiş. "Bu etler için hiçbir hayvan kesilmiyor." Küresel(ci) Medya, yapay ete karşı çıkanları "Hayvan hakları ihlalcisi" de ilan eder. Sektörel açılımları "Bilimin gücüne inanmak" vurgusuyla vaftiz eden kapitalizm, 80-90'lı yıllarda "Paketlenmiş bebe mamalarının anne sütünden daha sağlıklı" olduğu iddiasıyla da arzı vitrinlerde endam etmiş, karşı çıkanları yine "geri kafalılık" ile suçlamıştı. Eski Filme Yeni Matine... Tavuk çiftliklerine sektörel alan açabilmek için kuş gribi iddiasıyla tüm dünyada 100 milyarın üzerinde köy tavuğu telef ettirilmişti. Yapay et fabrikaları için de deli dana, şizofren koyun, çatlak keçi vb hastalık haberleri tedavüle girer yakında.'' ifadelerini kullandı.