Yaşamak filmi, dünya genelinde büyük ses getiren filmlerden biri olarak listelerin üst sıralarına yükselmeyi başardı. Peki, Yaşamak filminin konusu, Yaşamak filminin oyuncuları, Yaşamak filminin yönetmeni, Yaşamak filminin yapımcısı, Yaşamak filminin senaristi ve film hakkında daha birçok detay haberimizde yer alıyor.

Yaşamak filminin konusu:

Yaşamak, kanser olduğunu öğrenen bir adamın hayatının anlamını sorgulamasını konu ediyor. Kanji Watanabe, yıllardır aynı sıkıcı işte çalışan, hayatından hiçbir beklentisi olmayan, sıradan bir adamdır. Etrafında onu umursarmış gibi görünen bir oğlu bir de üvey kızı vardır. Karısı ise bu dünyadan ayrılmıştır. Bir süre sonra Kanji, kanser olduğunu öğrenir. Bu, uzun zamandır hiçbir şeyin değişmediği hayatında, taze bir yeniliktir. Kanji, bugüne kadar hiç sorgulamadığı hayatının onun için ne anlama geldiğini sorgulamaya başlayacaktır.
Japonya sinemasının çıkardığı en büyük isimlerden biri olan Akira Kurosawa’nın ustalık dönemi yapıtlarından biri olan İkiru, usta yönetmenin dünya sinemasında yaptığı atılımı hızlandırmıştı.

Yaşamak filminin oyuncuları:

Takashi Shimura: Kanji Watanabe

Haruo Tanaka: Sakai

Chiaki Minoru: Noguchi

Bokuzen Hidari: Ohara

Kamatari Fujiwara: Ono

Miki Odagiri: Toyo Odagiri

Yaşamak filminin yönetmeni:

Dikkat çeken hikayesiyle izleyicilerden tam not alan filmin yönetmen koltuğunda Akira Kurosawa oturmaktadır.

Yaşamak filminin yapımcısı:

Dünya çapında büyük ses getiren Yaşamak filminin yapımcısı Sojiro Motoki'dir

Yaşamak filminin senaristi:

Senarist: Akira Kurosawa

Senarist: Hideo Oguni

Senarist: Shinobu Hashimoto

Film hakkında diğer detaylar:

Orijinal İsmi: Ikiru

Süre: 143dk

Tür: Dram

Yapımı: 1952 - Japonya