Yaşar Alptekin kimdir? 

10 Mart 1962'de Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde doğdu. 

Şarköy Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul'a yerleşti. 1980 yılında mankenliğe başladı. 1981 yılında Günaydın gazetesinin düzenlemiş olduğu dans yarışmalarına katılarak birinci olmamış ama madalya kazanmış. Aynı yarışmaya katılan diğer ünlü isim de Hakan Peker'di. Hürriyet gazetesinin 1985 senesinde düzenlemiş olduğu, Halit Kıvanç'ın sunduğu yarışmaya katılarak "1985 yılı Fotoroman Kralı" seçildi.

Kamerayla ilk tanışması 1986 senesinde Yücel Çakmaklı'nın yönettiği "Kuruluş" isimli televizyon dizisinde Orhan Gazi rolünü oynamasıyla gerçekleşti. Yaşar Alptekin "Kuruluş"ta oynadığında Türkiye'nin en popüler mankenlerinden biriydi ama bu dizi sayesinde oyuncu olarak da yıldızı parladı. Daha sonra, Halit Refiğ'in yönetmenliğini yaptığı "Teyzem" filminde Müjde Ar ile beraber oynadı.

Erken yaşlarda mankenliğe başladı. Dizilerde, sinema filmlerinde oynadığı rollerle hemen fark edildi. Daha sonraları "Beyaz Bisiklet", "Çağdaş Bir Köle", "Lambada", "Kara Sevda", "Seni Seviyorum", "Mavi Melek" gibi otuza yakın filmde rol aldı. Lambada filmiyle kült bir figür haline geldi.

1982 yılında askere gitti. Acemi birliğini bahriyeli olarak İskenderun'da yaptıktan sonra, İstanbul Sarıyer Orduevi'nde aşcı olarak askerliğini bitirdi.

Gönül Yazar, Derya Arbaş ve Neslihan Acar gibi ünlülerle aşk, genç manken meraklısı kadınlarla kısa süreli ilişkiler yaşadı.

İlk eşi Nilgün Altınyay'la ile Paris'e bir defileye giderken tanıştı ve 1991 yılında evlendiler. 4 yıl evli kaldıktan sonra boşanan çiftin Ayris Alptekin adında bir kızı oldu.

2015 yılında ismini açıklamadığı bir kadınla evlendikten sonra 2019 yılında yeniden eski Nilgün Altınyay'la evlendi. Evlendikten bir yıl sonra eşi Altınyay akciğer kanserinden hayatını kaybetti.

SABANCI'NIN CENAZESİ HAYATININ DÖNÜM NOKTASI OLDU

Sakıp Sabancı'nın 2004 yılındaki cenazesinden sonra eski yaşantısından uzaklaşıp kendisini ibadete verdi.

Gece kulüpleri yerine camilere gitmeye başlayan Alptekin, İslami camiada adından söz ettirmeye başladı.  

Hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara da giden Alptekin, 5 vakit namaz kıldığını ve ibadetlerini aksatmadığını sıklıkla vurguluyor.

Bir dönem Düzceli Mehmet isimli bir tiyatro oyununda da yer almıştır.

STV'de Sokak Çocukları adlı programı sundu.