Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı CHP'li Yaşar Okuyan TVNET'e konuştu.

Yedili Masa'daki son durumu ve yaşanan liste krizlerini değerlendiren Okuyan, gündem olacak açıklamalarda bulundu.

CHP'Lİ YAŞAR OKUYAN: KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA DA CHP'YE DE OY VERMEYECEĞİM
CHP'nin açıkladığı milletvekili aday listelerinin parti içerisinde büyük bir infiale neden olduğunu söyleyen Okuyan, "Ben Kemal Kılıçdaroğlu'na da CHP'ye de oy vermeyeceğim" diye konuştu. CHP seçmeninin Yedili Masa'ya olan umudunu yitirdiğini ifade eden Okuyan, "Masadaki tantanalar sonrası ciddi bir umutsuzluk doğdu. Bunlar nasıl iktidar olacak?" ifadelerini kullandı.

"PARTİ TABANINDA CİDDİ BİR UMUTSUZLUK DOĞDU"
Okuyan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"21 yıllık bir AK Parti iktidarı... İyi yaptıkları ve yanlış yaptıkları var. Siyaset tabi bu kolay değil. Cumhuriyet'in beşte biri. 21 sene bir kişinin tek başına iktidar olması bedava bir iş değil, kendi hareketinin lideridir. Muhalefet yok çünkü.

Altılı Masa'da 1.5 senedir toplantılar yapıldı, o gitti bu geldi bilmem ne. Muhalif kesimlerde bir heyecan uyandırdı en başta fakat hanımefendilerin altın gününe döndü. Bu ay size geliyoruz, ne yiyeceğiz.

15 gün içerisinde 50'nin üzerinde farklı kesimlerden platformlarımız var toplantılar yaptık. 64 ilde faal olanlar var hiçbir partiye bağlı değiller. Bu grupların hepsi AK Parti iktidarına karşı olanlar. Son 2-3 ay içerisinde 6'lı masadaki tantanalar sonrası ciddi bir umutsuzluk doğdu.

'Erdoğan'a katiyen oy vermeyeceğiz' diyen 60'lık bir seçmen kitlesi vardı fakat bu 60'lık seçmen giderek umudunu kaybetti. Cumhurbaşkanı adayını bir senedir seçemediler. Bunalttılar insanları, onlara güvenenler de 'buradan bir şey çıkmaz' diyorlar.

Tam harekete geçeceklerken Akşener masadan kalktı. Yenilir yutulur laflar söylemedi ve 3 gün sonra geri döndü. İnsanları tedirgin etmedi mi?

Bunlar iktidar oldu nasıl olacak? CHP'de büyük bir infial var. Bunların 5 tane şeyi var WhatsApp grupları var millet orada neler söylüyor. Bu listelerden sonra büyük bir hayal kırıklığı geldi. Sadullah Ergin'i Çankaya'dan koyuyorsun kim bu ya?

Kılıçdaroğlu ne diyecek? Kendisi onay verdi. Ergin sonrası Çankaya'da bakacağız 1 ay sonra ciddi manada oyu düşecek. Ben vermeyeceğim, CHP üyesiyim bizi kovaladılar. Ben CHP'ye ne İzmir'de ne de başka bir yerde oy vermeyeceğim, niye vereceğim ben ona? Atatürk ile hesaplaşacaklarmış kimsin sen ya! Vermeyeceğim. Kemal Bey'e de oy vermeyeceğim."

'KILIÇDAROĞLU VE CHP GENEL MERKEZİNE KİŞİSEL BİR ÖFKEM VAR'
Okuyan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Ben aday olmadım. Sayın Baykal Yalova liste başını bana verdi ben yok dedim. Ben her hafta Ankara'ya giderim. Ben siyasetin içindeyim. Aday olmamamın iki tane sebebi var. Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Merkezine kişisel bir öfkem var. Her hafta Kılıçdaroğlu'yla görüşüyorum. Bu süreç içerisinde hem Kılıçdaroğlu hem Akşener'e 'Ben geleceğim. Faaliyetlere destek vereceğim ama katiyen ben aday falan değilim' dedim. Aday olmayacağımı biliyorlardı. 'Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Meral Akşener Altılı Masa, Altılı Masa dediniz insanları umutlandırdınız. Tutup da masayı dağıtırsanız sokağa çıkamazsınız' dedim. Sonra kıyamet koptu. Oradan uzaklaştırılmış olan Ağıralioğlu falan aynı anda hücum etti bana. Meral Akşener bana 5 kuruşluk tazminat davası açtı. Şimdi siyasetçilere kaset dosya demeyeceksin kaset dedin mi millet titriyor. Sayın Kılıçdaroğlu'yla son görüşmede 'istifa edeyim' dedim. 'Hayır olur mu öyle şey' dedi. Ertesi gün, hastanede telefonlar zır zır çalıyor. Gazeteciler, 'Sizi partiden ihraç etmişler, kovmuşlar' dediler. Ben kendi eşime çocuklarıma anlatamadım. Bu yüzden öfkeliyim.