Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun kendisinden yardım isteyen bir vatandaş için Ahmet Türk'e verdiği ayar hala hafızalarımızdaki yerini koruyor.

İşte tüyleri diken diken eden o olay

Tunceli'de terör örgütü PKK tarafından kaçırılan gencin babasına, "oğlunu bulursa Muhsin Başkan bulur" telkini verilir. Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'ne gelen acılı baba Muhsin Yazıcıoğlu'na oğlunun "terör örgütü tarafından kaçırıldığını" söyleyip yardım ister. Yazıcıoğlu babaya oğlunun bulunacağına dair söz verir.

"Kameraları kapatın"

Yazıcıoğlu görüşmenin ardından Meclis'te koruma amirlerine 5 dakika kameraları kapatın talimatı verir ve o zamanki adıyla HADEP'in Meclis odasının kapısında korumalarının yanında Ahmet Türk'e elinde kaçırılan gencin ismi yazılı notu uzatır ve Türk'e, "Bir kaç saat içinde bu genç teslim edilmez ise Ahmet Bey seni alırım" ifadelerini kullanır.

Olayın üzerinden bir saat geçmeden Muhsin Yazıcıoğlu, Meclis lokantasında yemek yediği esnada Tunceli valisinden telefon gelir. Vali, "Başkan genci teslim ettiler" der.