Kitabın ortasından konuya girer ve kitabın sonuna doğru  biraz göz ucuyla bakıp  kopya çekersek şunları söyleyebiliriz:

1. Kurultay süreci Korona nedeniyle ertelenen ve  ilk fırsatta yapılacak  Kurultay’da Kılıçdaroğlu; emme basma tulumbası delege oyları ile tulum çıkararak Genel başkan yapılacak. Böylelikle atanmış bir kişinin seçim yolu ile hukukilik şekil şartı tamamlanacak.

2. Kılıçdaroglu’nun ilk işi, kendi eline verilen yapılacaklar listesine göre;  Sipariş yazımı tamamlanan yeni Parti programına, Kemalist 6 ok ilkelerinin yerine, “sosyal demokrasi doktirininin” ilkelerini sokacak ve yazılı hale getirecek. Avrupa yerel özerklik şartı ve şehir devletleri konusunu partinin  genel söylemi yapacak ve Federasyonculuk güzellemesi ile  toplumsal algı mutehaitliği yapacak.

3. Kılıçdaroğlu sonrası ise;  Genel başkan seçimlerinde iki aday çıkaracaklar. Tunç Soyer ve Oğuz Kaan Salıcı. Bu iki kişi de;  Alman merkezli sosyal demokrasinin farklı localarının kuluçkası Matruşka adaylar. Her iki adayın da ortak özelliği Anti Kemalist olması ve Atatürk’e karşı duydukları derin ve sinik kompleks. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönlünde Tunç Soyer Var.

4. Oğuz Kaan Salıcı’ya  lütfen genel başkan yardımcılığı vererek yıpratan ve kullanma tarihinden önce paketini açmak suretiyle deşifre olmasını sağlayan Kılıçdaroğlu dur. (Dikkat..!)
Bu iki aday  kurultayda yarışıyor gibi yapacak ve yüksek bir olasılıkla Seçilmiş insan Tunç SOYER Genel başkan olacak.

5. Takip eden Genel seçimlerde YCHP, Kemalist tabandan büyük bir tokat yiyecek ve oyları bir hayli düşecek. DSP anahtar parti haline gelecek.

6. YCHP’de yapısal bir değişiklik olmayacak hızla üye yapısı ve delegasyon sistemi dönüştürülerek ileride Tek parti olarak HDP ile birleştirilmesi projesine hız verilecek.Atatürkçülerin yanında ATATÜRK'ün kendisi ve ideolojisine de böylelikle son nokta konacak.

7. YCHP böylelikle Başkanlık sisteminin "sol" ! tarafını temsilen ikinci parti konumuna ve misyonuna getirilecek. Üst akıl kayyumundaki  Parti senaristlerinin genel hatları ile yol haritası böyle. Ama  bu düzenin üstünde de; Türk milletinin ve Kemalistlerin damarlarındaki asil kanında ve beyin kıvrımlarının en tenha yerlerinde mevcut olan bazı düşünceleri de  olabilir. Bekleyelim. Görelim. Not edelim.

Bakalım Neler yaşacağız neler. Şapkadan ne zıp zıp tavşanlar çıkacak?

Ve bakalım... Ankara kalesinden ateşlenen topun sesi, Kadifekale'den ne zaman yankılanacak?

Kırmızı Keçilere selamlarımızla...!!