Yemen Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail işgal güçlerinin, sivillerin ölümü ve yaralanmasına neden olan Cenin Mülteci Kampı baskınını kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası topluma, tekrarlanan bu ihlal ve saldırılara son vermek için müdahale çağrısında bulunulan açıklamada, Yemen'in, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğu ve Arap Barış Girişimi uyarınca, başkenti Kudüs olan Filistinlilerin kendi devletlerini kurma yönündeki meşru özlemlerini desteklediği vurgulandı.

İran destekli Husilerin sözde Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da İsrail güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği operasyon ve Filistinli sivillere karşı işlenen suçlar kınandı.

Tüm uluslararası sözleşme ve anlaşmalara aykırı olan bu ihlallerin ve suçların sonuçlarından İsrail'in sorumlu olduğu belirtilen açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, BM İnsan Hakları Konseyi, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliğine İsrail'in bu uygulamalarını kınamaları ve Filistinli sivilleri koruma sorumluluklarını üstlenmeleri çağrısında bulunuldu.

İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na dün sabah saatlerinde düzenlediği baskında 9 Filistinli öldürülmüştü.