30 yıldır Yeni Akit Gazetesi'nde aralıksız her gün yazan usta gazeteci Abdurrahman Dilipak, 1 Eylül tarihinde kaleme aldığı veda yazısının ardından gazetedeki yazılarına son verdiğini açıklamıştı. Dilipak'ın ayrılık kararı hakkında çok sayıda isim açıklamalarda bulundu.

ŞEVKİ YILMAZ: BU YANLIŞ KARARDAN DÖNMELERİNİ BEKLİYORUZ

Milli Görüş Hareketi'nin simge isimlerinden Şevki Yılmaz ayrılık hakkında, ''Temiz kalpli, kimse hakkında kötülük düşünmeyen, özü sözü bir manasına gelen Dili Pak; özü sözü bir olan insana verilen güzel bir sıfattır! Ahlak-ı Hamide’dir! Bu güzel özellik, bilhassa halkın öncüleri olan siyasiler, yazarlar ve hatipler camiasının şiarı olmalıdır! Kalbi, yani vicdanı temiz ve cüzdanı temiz olmanın yolu İmanı ve Ameli temiz olmaktan geçer! Bu da hepimizin birbirimize; Hakk’ı, sabrı ve doğruyu tavsiye etmekle kazanılacak bir karakterdir, erdemdir! Eylemdir! Ve hepimizin için elzemdir! Söylemi, eylemi ve Gönlü (Dili) pak olduğu için makamından olduğuna, ne cenderelerden geçtiğine şahit olduğumuz Recep Tayyib Erdoğan Kardeşimizin Reis-i Cumhur olduğu hafta Ulusa Seslenişinde “Bizim, bizi uyaracak milli bir muhalefete ihtiyacımız var!” sözlerinin ve ‘’Ömerler arıyorum’’ feryadının ne kadar isabetli olduğunu şimdi daha iyi idrak ediyoruz! Yıllarca Zalimin karşısında mazlumun yanında İslami duruşuyla desteklediğimiz Akit TV yöneticilerinin acilen bu yanlış kararından döneceklerini ve Dilipak abimizle feraset ve basiret anlayışıyla yeniden anlaşacakları sulh kararını bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

ŞENOCAK: DİLİPAKLAR SUSARSA ENKAZ OLURUZ

İslam hukukçusu İhsan Şenocak, Dilipak'ın ayrılığıyla ilgili sosyal medya hesabından, ''Evin yeni bir inşaya muhtaç olduğunu söyleyen duvardaki yarıkları çamurla tıkatanlar, duvarların konuşmasına mani olur lakin çöküşü durduramazlar. Abdurrahman Dilipak ağabey Ümmeti gökkubbemizi koruyacak önlemler almaya çağırdı. DİLİ PAKLAR susarsa gökkubbemiz çöker, enkaz oluruz.'' ifadelerini kullandı.

ERASLAN: DİRENİŞ DESTEĞİMİZDİ

Yazar Sibel Eraslan, ''Abdurrahman Dilipak’ı 1986 yılından beri tanıyorum, başörtüsü yasaklarında yazıları ve eylemleriyle direniş desteğimizdi. 1997’de  28 Şubat günlerinde bizimleydi, 99’dan 2011’e dek AKİT’te birlikte yazdık. Başımı ne zaman çevirsem o hep yanımızdaydı, yolu her daim açık olsun…'' açıklamasında bulundu.

SAYMAZ: 28 ŞUBAT'A KARŞI KALEM KAVGASI VERDİ

Ayrılık hakkında Halk TV yorumcusu İsmail Saymaz, ''28 Şubat’ta askerlere karşı sert kalem kavgası veren Abdurrahman Dilipak, bugün iktidara getirdiği eleştirilerden ötürü Akit’ten ayrılmak zorunda bırakıldı.'' ifadelerini kullandı.