AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı ziyaret ederek Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakına katılımı için resmi davette bulundu. Davetin ardından yapılan Yeniden Refaf Partisi'nin MKYK toplantısında Cumhur İttifakı'na katılım şartları netleşmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere ilişkin açıklamasında, “14 Mayıs destanını, bir süredir beraber yol yürüdüğümüz, aramıza yeni katılan ve katılacak olan dostlarımızla Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacağız” dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner Cumhur İttifakı'na katılım şartlarını açıkladı.

Melih Güner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir ittifak yapabilmemiz için partilerin 30 maddelik şartları kabul etmeleri gerekiyor. Bunlardan bazıları: LGBT derneklerinin kapatılması. Tarıma ve çiftçilere destek verilmesi. 6284 kalkması (Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi) . Süresiz nafakanın ortadan kalması Ahlak ve Maneviyat öncelikli eğitim sistemi inşa edilmesi" ifadelerini kullandı.