Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'la Kahramanmaraş merkezli deprem ile ilgili konuştu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile depremin ardından yaşanan süreci değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bu kadar büyük çapta bir afette yetersiz kalınmasının doğal olduğunu belirtti. Selvi Oktay'ın söylediklerini şu şekilde aktardı:

"Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, arama kurtarma ekiplerinin faaliyetlerini anlık takip ediyor. “Şu anda sahada yeterince arama kurtarma ekibi var” dedi. Arama kurtarmada yetersiz kalındı mı? Bu soru onları üzüyor. Fuat Oktay, “Bu büyüklükteki bir depremde tabii ki eksiklikler var olacak. Tabii ki sıkıntılar var. Her afette bunlar yaşanıyor ama bu devletin anında sahaya inmediği anlamına asla gelmez” diyor."

İlk andan itibaren gerekli kurumlara haber verildiğine dikkat çeken Oktay, “Biz Cumhurbaşkanımızla ilk 4 dakika içinde konuştuk. İlk andan itibaren devlet ayaktaydı. İlk dakikalarda Cumhurbaşkanımızın ekibiyle, bakanlarıyla konuştuğu, hemen talimatlarını verdiği ve bizim AFAD koordinasyon merkezine geldiğimiz, bakan arkadaşlarımızla değerlendirmeyi yaptığımız, görevlendirmeleri yaptığımız ve sahayı fiilen harekete geçirdiğimiz bir süreç. ‘Yeterli olmadı' denilebilir. Yani ‘Kaynaklar niye yetersizdi?' diye sorulabilir. Ama ‘Devlet orada değildi' demek gerçekten çok acımasız bir eleştiri olur” diye konuştu.