Muharrem ayı vesilesiyle, dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de Kerbela'yı anma programları organize ediliyor. Toplumun her kesiminden müslümanlar bu hüzün günlerinde Hz. Hüseyin ve yarenlerinin şanlı direniş ve dirilişini gözyaşları içinde hatırlıyor ve Hüseyni direnişi anmak için programlar düzenliyor. Bunlardan biri de Kocaeli'nin Darıca ilçesinde gerçekleştirildi ve Türkiye Caferiler Vakfı'nın düzenlediği Kerbela'yı anma programında Kerbela Şehitleri anıldı! Anma programına katılan Kocaeli AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz'da anlamlı bir konuşma yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Kocaeli milletvekili olarak üç dönemdir Meclis'te görev yapan, eğitimci kökenli ve çalışmaları takdirle karşılanan Yılmaz, programda yaptığı konuşmada; tespit ve vurgularıyla milli-yerli bakış açısının; Kerbela'ya, Yezid'e ve Hz. Hüseyin'e olan yaklaşımını çarpıcı ifadelerle özetledi.

''HZ. HÜSEYİN ÜMMETE ÖRNEK OLDU''

''Aradan bin yıllar geçse de bu mücadelenin unutulmayacağını'' belirten Yılmaz, ''Hak ile Batılın, Hakk'ı üstün tutanların zalimlerle yaptığı, bu büyük mücadele kıyamete kadar devam edecek. Hz. Hüseyin (r.a) büyük direniş peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v)'in torunu olarak Yezid karşısında, zulüm sistemine karşı durarak bize örnek olmuştur.'' dedi.



''KERBELA BUGÜN DE DEVAM EDİYOR''

Hz. Hüseyin (r.a)'ın, Yezidi zihniyete karşı Kerbala Çölü'nde vermiş olduğu mücadelenin bugün de devam ettiğini ifade eden Yılmaz, ''Hz. Hüseyin'e neler teklif edildi. Gel bu davadan vazgeç. Gel seni krallar gibi yaşatalım, ne istiyorsan yapalım. Yeter ki bizim zulüm düzenimize dokunma. Ama Hz. Muhammed'in torununa bu mücadele yakıştı. O yüzden, aradan 1400 yıl geçti ama hala adını yüceltiyoruz. Adı unutulmayacak kıyamete kadar. Bugün Yezid'ler Ebu Cehil'ler bitti mi? Hayır. Kerbela olmuş İslam coğrafyası. Bu yüzdendir ki hep birlikte Hüseyni duruşu göstermeye mahkumuz'' dedi.

 Haber Vakti-Özel