Tv100'de yayınlanan Az Önce Konuştum programına konuk olan Gazeteci Yılmaz Özdil, HDP'li Garo Paylan'a ve CHP'li milletvekiline sert sözler söyledi.

 Sözde soykırım iddiasına ne diyor ? HDP'li Paylan'a sert tepki

Bugünkü köşemde yazdım. Şu anda bu soykırım konusu için teklif veren HDP Milletvekili, CHP milletvekili var mesala. Yani mesele sadece HDP değil. CHP içinde de var. Aslında bunlar ülkedeki cehalet ikliminden faydalanıyorlar.

HDP milletvekilinin, PKK uzantılı bir partinin içinden birinin çıkıp soykırımla ilgili bir şey söylemesi benim için şaşırtıcı değil.

Bugün utanmadan çıkıp Türk Devleti soykırım yaptı diyenler açsınlar, özellikle yasa teklifini Meclis'e sunan o HDP'li milletvekili ve CHP içinde 'soykırım var demeye getiren' milletvekili  burayı iyi dinlesin. Amerikan senatosuna tarihte ilk kez, 'Türkler, Ermenileri katlediyor, soykırım yapıyor.' teklifi geldiğinde tarih 1897. Techir ne zaman, 1915. Ortada daha tehcir yok, Amerikan devleti diyor ki Türkiye'de soykırım var. Dolayısıyla, bu tehcir, soykırım meselesini anlamanın tek yolu var; okumak.

Bugün utanmadan Türkler soykırım yaptı diyenler açsınlar Amerikan devletinin misyoner arşivlerini okusunlar. Tehcir 1915 yılında oluyor. 1897 yılında daha tehcir olmamışken Amerikan Senatosu’na soykırım teklifi nasıl geliyor? Biri bana bunu izah etsin.