CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Yılmaz Özdil, geçtiğimiz günlerde 1 Mart'ta yayın hayatına başlayan Sözcü TV'den ani bir kararla ayrıldığını açıklamıştı.

Önce kanaldan sonra da gazeteden ayrıldı 

Yayın esnasında Meral Akşener ile ilgili kullandığı övgü dolu sözler nedeniyle CHP tarafından hedef tahtasına koyulan Özdil, ayrılık gerekçesi olarak bu konuyu işaret etti. Bu gelişmenin ardından Yılmaz Özdil ile ilgili sürpriz bir durum daha yaşandı. Kurucu genel müdürü olduğu Sözcü TV’den ayrıldığını açıklayan Yılmaz Özdil, yazarı olduğu Sözcü gazetesinden de ayrıldı.

Veda mesajı yayınladı 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yılmaz Özdil şu ifadeleri kullandı:

Sözcü gazetesinde buraya kadar… Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak, kalemin namusunu savunmak için elimden geleni yaptım, kariyerimi ortaya koyarak doğru bildiğimi dosdoğru anlattım, anlatmayı beceremediğimi hayat mutlaka anlatacak, hoşça kalın.

akşener

Meral Akşener: Elbet bu da geçer yahu...

Yılmaz Özdil'in Sözcü gazetesinden ayrılığı sonrası İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Akşener, Özdil'in ayrılığına ilişkin, "Elbet bu da geçer yahu... Dürüstlüğün, tarafsızlığın ve hakkaniyetin değeri elbet bir gün anlaşılır. Yolunuz açık olsun Yılmaz Bey." ifadelerini kullandı.

İyi Parti'ye yakın yayın organından çağrı geldi 

Akşener'in yanı sıra İyi Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ'dan da Yılmaz Özdil'e bir çağrı geldi. Yeniçağ'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Yeniçağ'a gel Yılmaz Özdil. Korkma arkanda dağ gibi Yeniçağ var." notu düşüldü.

Sedat Peker-1

SEDAT PEKER'DEN DE DESTEK

Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Sözcü gazetesinden ayrıldığını duyuran yazar Yılmaz Özdil hakkındaki destek tweet’lerini retweet’ledi.