Ülkücü hareketin önemli isimlerinden Yılmaz Yalçıner, 75 yaşında hayatını kaybetti. Yalçıner'in vefatını yazı yazdığı Yeni Akit Gazetesi duyurdu.

YILMAZ YALÇINER KİMDİR?

Gazeteci-yazar Yılmaz Yalçıner, 1946 yılında Ankara'da doğdu. 1980 askeri darbesinin hemen ardından Mekki Yassıkaya, Hasan Güneşer ve Ömer Yorulmaz'la birlikte uçak kaçırarak Tahran'a gitme teşebbüsünde bulundu. Bu olay başarısızlığa uğrasa da çok ses getirdi. Diyarbakır Cezaevi'nde geçen 11 yıl 7 ay sonunda serbest kalan Yılmaz Yalçıner 32 yıl süren sessizliğini bozup yaptığı açıklamada, uçak kaçırmaya neden teşebbüs ettiklerini, neler yaşadıklarını anlattı. Yalçıner herkes gibi ülke için en iyisini yapma gayreti ile doğru bildiği yoldan yürüdüğünü söylerken, uçak kaçırma girişimi için “İyi ki başarısız olmuşuz” demişti.

Yılmaz Yalçıner Yenişafak’a vediği demeçte şunları söylemişti:

"Ankaralı bir memur ailesi çocuğuyum. Hacettepeliyim. O çevrenin en okumuşu olarak, ilk gençlik yıllarımda Türk Ocağı'na devam etti. Sonra Alparslan Türkeş Albay Türkiye'ye döndü. Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'ne müfettiş olarak girince biz de o partinin gençlik kollarını kurduk. Ahmet Tahtakılıç parti başkanıydı. Yapılan seçimle Türkeş Bey genel başkanlığı kazandı ve parti yeni bir ekibin eline geçmiş oldu. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Ülkü Ocakları'nı kurduk 3 arkadaş."