Eğitim

YKS Sınavına nasıl çalışılır?

Abone Ol

Üniversite sınavına hazırlanmak isteyenler, okul ve ek ders hizmetleri ile eksiklerini tamamlamaya çalışıyor. Sınavlara en iyi şekilde hazırlananlar hedeflerine ulaşabiliyor. Her öğrencinin bir hedef belirlemesi ve hedeflerine ulaşabilmek için izlemeleri gereken yollar hakkında bilgi veriyorlar. Yks sınavına hazırlık, son yıl ile sınırlı değildir. Lise eğitimi sürecinin her aşaması, YKS sınavına hazırlık aşamalarını oluşturuyor. Verdikleri bilgi ve desteklerle öğrencilerin YKS sınavına nasıl çalışmaları gerektiğini gösteriyor.

YKS Nedir?

YKS sınavı olarak bilinen sınavın açılımı, Yükseköğrenim Kurumlar Sınavıdır. Temel yeterlilik testi ve alan yeterlilik testi şeklinde iki aşamadan oluşuyor. Üniversitelerin lisans bölümlerine yerleşmek isteyenler, TYT ve AYT sınavlarına girmeli ve istenen başarı sıralamasında yer almalıdır. YKS sınavına her yıl milyonlarca öğrenci giriyor ve öğrenciler arasındaki yarış giderek büyüyor.

YKS Çalışma Taktikleri

YKS sınavına nasıl çalışılır başlığı altında yaptıkları açıklamalarla, tüm öğrencilerin faydalanabileceği taktik türlerini gösteriyor. TYT konuları için uygulanan çalışma taktikleri ile kısa sürede eksikler giderilir ve ayt konularını içeren çalışmalar yapılmaya başlanır. Yks için önerilen çalışma taktikleri şunlardır;

●    Ders programı yapma,
●    Motivasyonu artırma,
●    Doğru kaynak seçimi,
●    Süre tutarak soru çözme,
●    Sürekli deneme çözme,
●    Ders çalışmaya odaklanma,
●    Uygun ders çalışma ortamı oluşturma,

Doğru yöntem ve taktikleri belirleyerek öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak adımlar atmalarını sağlıyor.

Ders Programı Yapmak

YKS sınavlarında başarıya ulaşmanın en önemli yolu planlı olmaktır. AYT soru dağılımı için yeteri kadar zaman ayırmak önemlidir. Ders programlarının günlük, haftalık ve aylık olarak yapılmasını ve bu programların günlük hayatın akışına dönüştürülmesi gerektiğini belirtiyor. Ders programları, önceden çalışılan konulardaki eksiklikler tespit edilerek, bu eksikliklerin giderilmesini sağlayacak şekilde yapılmalıdır.

Motivasyonu Artırmak

YKS sınavına çalışmaya başlayanlar, motivasyonlarını güçlü tutmalıdır. Motivasyon artırıcı taktiklerin uygulanabilmesi için izlenmesi gereken yolları gösteriyor. Hedefe ulaşmak arzuları, öğrencinin ders çalışma motivasyonunu artıracaktır. Ders çalışırken karşılaşılan zorluklarla mücadele edilmelidir. Zorluklar aşıldıkça ders çalışma motivasyonu giderek artacaktır. Öğrencinin hedefine yönelebilmesi için her başarısızlıktan yeni dersler çıkarması sağlanıyor. Bu yöntem motivasyonun gücünü artıracak ve hedeflenen başarıya yaklaştıracaktır.

Hedefiniz Olsun

YKS sınavına çalışma, öğrencilik hayatında girilen diğer sınavlara göre daha fazla önem taşıyor ve çalışmalar yoğun yapılıyor. Öğrenciler, gelecekleri ile ilgili hedeflerini belirlemeli ve o hedefe ulaşabilmek için girilebilecek fakültenin puan durumuna göre ağırlık verilecek dersler belirlenmelidir. Hedefi olan öğrenciler, ders çalışırken kendilerini daha motive olmuş görebilecektir. Hedefi olmayanlar, ders çalışma programını doğru yapamaz ve ne zaman hangi derse çalışması gerektiğini bilemezler. TYT puan hesaplama sistemi üzerinden kaç net kaç puan getiriyor? ne kadar sıralama oluyor analiz et ve ona göre kendine bir hedef oluştur.

Doğru Kaynak Seçimi

Üniversite sınavlarının tüm oturumları için ders çalışma programlarını yapanlar, doğru kaynak seçimine önem vermelidir. Piyasada çok sayıda yks sınavları hazırlık kitapları yer alıyor. Ders çalışmalara yeni başlayanlar, soru seviyesi basit olandan başlayarak, orta ve zorluk derecesine göre sıralama yapmalıdır. Önceki yıllarda sorulan soru türlerine benzer sorular içeren kaynakları seçmek daha iyi hazırlanmayı sağlayacaklardır. Doğru kaynak seçimi için ders çalışma motivasyonunu artıracaktır. Yanlış kaynak öğrencinin istenen başarıya ulaşmasını zorlaştırırken, motivasyonunun da giderek kaybolmasına neden olabilecektir.
 
 
 

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }