Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası güvenlik endişeleri yaşayan İsveç ve Finlandiya NATO üyeliğine başvurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülkenin üyeliğine teröre destek verdikleri için evet demeyeceklerini söyledi.

İsveç ve Finlandiya konuyla ilgili Türkiye ile görüşeceklerini söylesede özellikle İsveç'in terör örgütü PKK'ya desteği ortaya çıktı. Son olarak İsveç'in başkentinin en işlek caddesinde PKK paçavrasının açıldığı görüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, İsveç'in NATO üyesi olmasının terör örgütü PKK'nın da üye olması anlamına geleceğinin altını çizdi.

CNN Türk canlı yayınında açıklamalar yapan Yönter, İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'nin teröristleri iade taleplerini geri çevirdiğine dikkat çeken Yönter şunları söyledi:

"İsveç terörün kuluçka merkezi halinde dönmüş durumda. İsveç'in NATO'ya girmesi PKK'nın NATO'ya girmesidir. Türkiye, vatana millete silah çekmiş canileri, suçluların sürekli iadesini istiyor ama ne İsveç yönetimi ne de Finlandiya yönetimi buna yanaşmadı.

CHP Genel Başkanı bu konuyla ilgili tek bir söz etmedi."