Kontra News televizyonuna konuşan  Yunanistan'da muhalefetteki Mera25 partisinin lideri Yannis Varufakis, Yunanistan ve diğer Avrupa ülkelerinin göçmenleri öldürdüğünü itiraf etti. "Sahil güvenliğimizde hizmet veren gençlere, göçmenleri boğduruyoruz"  diyen Varufakis, "Bu tarihe karşı bir suçtur" ifadelerini kullandı.

"TARİHE, İNSANLIĞA VE KENDİMİZE KARŞI SUÇ"

Kontra News televizyonuna konuşan Varufakis, Avrupalı liderlerin bir yandan göçmen karşıtı politikaları reddediyor görüntüsü verdiğini diğer yandan radikal sağa göz kırptığını belirterek, ikiyüzlü davranıldığı söyledi.  Asırlardır Avrupa'nın diğer kıtalara göçmen gönderdiğini ifade eden Varufakis, demografik yapının terisne döndüğünü dünyanın geri kalanının Avrupa'dan genç olduğunu ve şimdi bu göçün yönünün tersine döndüğünü dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Demografik olarak dünyanın geri kalanı çok daha genç. Tersine göç akımları çevirdiler. Biz ne yapıyoruz? Sahil güvenliğimiz de genç erkekler ve kadınlar görev yapıyor. Biz İtalyanlar ve diğerleri göç akışlarını önlemek için insanları boğduruyoruz. Bu suç. Tarihe, insanlığa ve kendimize karşı suç." dedi.