Galatasaray'ın Rapid Wien'den 6 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer ettiği Yusuf Demir, Süper Lig'deki ilk maçında göz doldururken tüm dikkatler yabancı statüsünde yer almasına çevrildi. 'Yusuf Demir neden yerli statüsünde oynayamıyor?' soruları sorulmaya başladı.

TÜRKİYE A MİLLİ TAKIMINDA OYNAMA ŞANSINI TAMAMEN KAYBETTİ

Demir geçtiğimiz sezon kiralık oynadığı Barcelona tarafından satın alma opsiyonu kullanılmayınca Türkiye'nin yolunu tutmuştu. Avusturya'nın başkenti Viyana'da doğan 19 yaşındaki oyuncu, Avusturya A Milli Takımı ile 4 maça çıktığı için Türkiye A Milli Takımı'na geçme şansını tamamen kaybetti. Mevcut kurala göre milli takım değiştirmek için en fazla 3 kez bir ülkenin milli takımında oynaması gerek.

yusuf demir

TFF TALİMATLARINA GÖRE YERLİ STATÜSÜNDE OYNAMA HAKKINI DA KAYBETTİ

TFF talimatlarına göre, 2015-2016 sezonundan sonra milli takım tercihini Avusturya'dan yana kullandığı için yerli statüsü hakkını kaybetti. 7 yıl önce çıkarılan talimatta, gurbetçi futbolcuların milli takım tercihinde 2015-16 sezonunu sınır olarak koymuştu. Dolayısıyla Yusuf Demir, Galatasaray'da yabancı futbolcu statüsünde oynuyor.