Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu Akit TV'nin dikkat çeken programı Kürsü'de fikir ve düşünce adamı Yusuf Kaplan açıklamalarıyla bir kez daha öne çıktı.

Birbirinden önemli açıklamalara imza atan Kaplan canlı yayında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Rahle'den Kürsü'ye giden yolda kendi yürüyüşünü de çocukluğundan biyografik temalarla özetleyen Yusuf Kaplan, eğitim sisteminden, entellektüel kesimin kayıtsızlığına, Paris İklim Anlaşması'ndan içinde bulunduğumuz medeniyet buhranına kadar bir çok konuyu yorumladı.

YENİ BİN YILI KURACAK İRADENİN TEMELLERİ ATILMALI

"Toplumun mezarını kazan bir eğitim sistemimiz var" diyen Kaplan, ‘’Bu ülke, bu ülkenin çocuklarının elinden alındı'' sözleriyle yeni bin yılın başında Gazali, Nizam'Ul Mülk ve Melik Şah üçlüsünü ''Mahşerin üç atlısı'' diyerek yorumladı ve yeni bin yılı kuracak bir iradenin temellerinin atılmasının öneminin altını çizdi. Medeniyet Tasavvuru Okul'unun bu niyetlerle yola çıktığını ve büyük ilgi gördüğünü de belirten Kaplan, ''Online olarak bir medrese açtık! Medrese ekolüne dönmek şart'' dedi. Kaplan, ''Kuran-ı Kerim eğitim sisteminin merkezine oturmak zorunda.'' önerisinde de bulundu.

4 isimle her hafta sırasıyla canlı yayınlanan Kürsü, ilk bölümünde ilahiyatçı-hatip Şevki Yılmaz'ı, akabinde yazar Mehmet Ali Bulut'u ve en sonda Yusuf Kaplan'ı konuk etti. Kürsü'nün 13 Ekim'de yayınlanacak bölümünün konuğu ise İslam Hukukçusu Dr. İhsan Şenocak olacak.