Haber Vakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu, Akit TV'nin ses getiren programı Kürsü'de açıklamalarda bulunan Mütefekkir-Yazar, Yusuf Kaplan "Bu ülke işgal altında ve bunu farkında değiliz!" ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKE İŞGAL ALTINDA VE BUNU FARKINDA DEĞİLİZ”

Ülkenin eğitim durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaplan “Bu ülke işgal altında ve bunu farkında değiliz, bu ülkenin eğitim sistemi işgal altında Robert kolejden, Saint Michel, Saint Benoit, Saint Joseph, Üsküdar Amerikan kolejine kadar bu ülkenin medeniyet dinamiklerini dinamitleyen bir eğitim sistemi var! 
Bu ülkeyi yöneten çocukları ise bu liseler yetiştiriyor, güya biz toprak parçasını çiğnetmedik toprak sahibiyiz!” diyerek sitem etti.
 

"BU ÜLKE FİİLEN İŞGAL EDİLMEDİ AMA ZİHNEN İŞGAL EDİLDİ"

Açıklamalarına devam eden Kaplan, “Benim çocuklarım İlkokul 4. sınıfa, 9-10 yaşına kadar Allah, kitap, peygamber kelimelerini duymadan yetişiyor böyle bir şey olmaz böyle bir cinayet işlenmez, dünyanın hiçbir yerinde buna izin vermezler. 10-12 sene İngiltere’de Lonra’da kaldım ve 9-10 yaşına gelene kadar kilisenin kokusunu, tozunu bütün hücreleriyle yutup oradan eğitim alıyor çocuklar, bizde ise camiye bile gitmiyor çocuklar böyle bir rezillik yok. Bu ülke işgal altında haberimiz mi yok? Evet bu ülke fiilen işgal edilmedi ama zihnen işgal edildi ve ‘dur’ demek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
 

"BU TOPLUMUN RUHU İSLAM’DIR"

İslamiyet’in önemine dikkat çeken Kaplan ”Bir toplum ruhunu yitirdiği zaman bağını sürdüremez, bu toplumun ruhu, omurgası islamdır, islami yitirirsen hiçbir şey kazanamazsın. İslam’a Kadir gece üzerinden saldıran insanlar Aşağılık insanlardır. 1000 yıldır ‘sen olmasan biz olmazdık’ hikayeleri var aslında ‘islam olmasaydı biz 1000 yıldır bu topraklarda olmazdık’. Ben bin yıl islamın, hakikatin bayrağı yere düşmesin diye kan döküyorum canımı veriyorum sonra birileri gelip acayip bir şekilde o ruhu yok etmeye çalışıyor.” dedi.


"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE ‘LAİKLİK’ BÖYLE BERBAT ALGILANAMAZ"

Türkiye için uyanışın şart olduğunu vurgulayan Kaplan, ”Türkiye henüz olayı farkına varabilmiş değil dünyanın hiçbir yerinde laikliğin bizim kadar berbat bir şekilde algılandığı ikinci bir ülke yok! Laikliğin değiştirilmesi bile teklif edilemez türünde bir karar başka bir ülkede yok. Laikliğin anavatanı Fransa’da bile böyle bir laiklik ilkesi yok. Başka bir ülkede o ülkenin dinamiklerine dinamit koymaya kalkarsanız sizi yok ederler, ortadan kaldırırlar. Bizim silkinip kendimize gelmemiz lazım.” dedi.