Haber Vakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu, Akit TV'nin ses getiren yepyeni programı Kürsü'de açıklamalarda bulunan Mütefekkir-Yazar, Yusuf Kaplan "Bu ülkenin sahibi, bu ülkenin çocukları değil!" ifadelerini kullandı.

BU ÜLKE 200 SENEDİR BİZİM ELİMİZDEN ALINDI

Ülkeyi kimin yönettiğine dair açıklamalarda bulunan Kaplan, "Biz istediğimiz kadar konuşalım, istediğimiz kadar laf edelim, istediğimiz kadar slogan atalım. Bu ülkenin sahibi bu ülkenin çocukları değil. 200 senedir küçük bir azınlık var bu ülkede ve ülkenin kaderini şekillendiriyor. Onlara biz devşirme diyoruz, bunlar sabotaj şebekesi. Bu ülkenin ayağına kurşun sıkıyorlar, ben sana ne yaptım kardeşim? Ben seni getirdim devletin başına diktim, Sen ise o devlet en ufak bir zaaf gösterdiği anda arkasından vurdun, nefes aldırmadın. Bu toplumun kimliğini yok ettin! Geminin kaptanı biz değiliz; ekonomisine, eğitimine, kültürüne şekil verenler, siyasi olarak iktidara gelenler değil. Bu Ali Cengiz tam anlamıyla bir demokrasi oyunu." ifadelerini kullandı. 

"BU ÜLKE BİZİM ELİMİZDEN ALINMAMIŞ OLSAYDI."

Açıklamalarına devam eden Kaplan, "Bu ülke bizim elimizden alınmamış olsaydı; Sultan Abdulaziz’in bilekleri kesilmezdi, Sultan Abdülhamit tahttan indirilmezdi, Adnan Menderes idam edilemezdi Turgut Özal gözümüzün içine bakarak katledilemezdi. Muhsin Yazıcıoğlu tam anlamı ile gözümüzün içine baka baka katledildi, katlettiler adamı. Eğer Muhsin Yazıcıoğlu’nu biz bulamazsak “Bu devlete sahibiz” demeyelim. Kimse kendini kandırmasın. Bu kafayla gidersek Türkiye diye bir şey kalmaz, ülkeye sahip çıkmamız lazım."  ifadelerini kullandı.

"BEYİN GÖÇÜ SEBEBİYLE HASTALARIMIZA BAKACAK DOKTOR BULAMAYABİLİRİZ."

Beyin göçüne dikkat çeken Kaplan "Sağlıkçılara sahip çıkmamız lazım, pandemi sürecinde bizim kahrımzı çektiler, Türkiye’nin sağlık sektöründeki insanlara teşekkür borcu var, hekimleri yabancılaştırmamamız lazım. Ülkemizde Tıp içinde Almanca eğitimi hızla yaygınlaşmış durumda. Almanya’da elit bir kadro var ve iyi organize olmuş durumdalar bu bir FETÖ operasyonu olabilir, beyin göçünü engellememiz lazım. Hastalarımıza bakamayacak doktor kalmayabilir." ifadelerini kullandı.