Serdar Tuncer'in sunduğu MyMecra youtube kanalındaki bir oturumda depremin ardından değerlendirmelerde bulunan mütefekkir-yazar Yusuf Kaplan'ın açıklamaları gündeme geldi. Kaplan söz konusu açıklamalarıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

'VİCDANLICA KONUŞMAMIZ ÜZERİNDE OPERASYON ÇEKİYORLAR'

Sosyal medya hesabından sözlerine açıklık getiren Kaplan, ''Dürüstçe ve vicdanlıca konuşmamız üzerinden bile operasyon çekiyorlar! Gördüklerimi, Cumhurbaşkanımız da gördü ve ''helallik'' diledi. Sorumlularını bulacaklarını ve hesap soracaklarını, söyledi. Benim de isyanım o ''sorumlulara'' yönelikti ve halen de öyledir! İfadelerimde bir mübalağa varsa o da yaşananların ve üzüntümüzün büyüklüğü sebebiyledir. Bu acılı günlerde başka yönlere çekilmesi ise tamamen art niyetlidir. Devlet artık tüm varlığıyla orada: Tayyip Bey, bakanlarımız, vekillerimiz de orada yatıp kalkıyor; tüm STK'lar da! Deprem nedeniyle oluşan kardeşlik ve dayanışma ruhunu yok etmeye yönelik girişimler her zamanki gibi başarısızlıkla neticelenecektir. Devlet-millet el ele, depremin yaralarını birlikte saracağız… Oluşan kardeşlik ruhunu diri tutacağız ve tek yürek tek bilek kenetleneceğiz.'' ifadelerini kullandı.

YUSUF KAPLAN NE DEMİŞTİ?

Deprem sonrası yaşananlarla ilgili sitemlerini dile getiren Kaplan, ''Perişan halde insanlar orda. Oraya hala çadır gitmedi, 7 gün oldu çadır gitmedi insanlar soğuktan donuyor. Hiçbir yerde çadır yok. Bugün-yarın yeni yeni gitmeye başlayacak. Örgütsüz olan millet acayip bir şekilde her yere damlayabiliyor, ama devlet damlayamıyor. Neden? Bu sorunun cevabını aramamız lazım.'' ifadelerini kullanmıştı.