Altı yaşındaki Yusuf Kerim, kanser hastalığı ile mücadele ediyor. Ewing Sarkom hastalığına yakalanan çocuğun iyileşme şansının ise doktorlar tarafından yüzde 20 olduğu belirtiliyor. Ancak Yusuf Kerim'in annesi Gülten Sayın, FETÖ'ye üye olmak suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı ve cezası onandığı için de Aralık ayında hapse girmişti.

Annesi cezaevine girdiği için babası Süleyman Sayın da işten çıkmak zorunda kaldı ve Çapa Tıp Fakültesi’nde tedavi gören oğlunun yanında kaldı. Yusuf Kerim ise annesinin tedavi sürecinde yanında olmasını istiyor. Geçtiğimiz günlerde annesinin gelmesi için ağladığı bir video sosyal medyada gündem oldu.

ŞENOCAK DA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Yusuf Kerim hakkında açıklamalarda bulunan İhsan Şenocak, ''Diyalog karşıtlığından dolayı dergisi kapatılan(2008), çoklarının korkudan sustuğu 17 Aralık sürecinde “Yapma” diye Amerika’daki adamın karşısına çıkan bir Mümin olarak -eğer bu doğruysa- istirham ediyorum: Peygamberimizin(as) fetihte yaptığını yapalım: Çocuklar annelerine kavuşsun.'' çağrısında bulunmuştu. Anne ile oğlun kavuşmasının ardından Şenocak, ''Bir annenin yavrusuyla buluşmasını seyreden PEYGAMBERİMİZ(as), “Allah Teala kullarına bu anenin evladına olan şefkatinden daha merhametlidir.” buyurdu. Yusuf annesiyle buluştu.Ramazan-ı Şerif’e Yusuf gibi çocukları sevindirerek girelim ki RABBİM de rahmetiyle bizi sevindirsin.'' ifadelerini kullandı.

HASTANEYE ZİYARETE GELDİ

Anne Gülten Sayın'a çocuğunu hastanede ziyaret etme izni verildiği öğrenildi. Yusuf Kerim'in babası Süleyman Sayın anne ve çocuğun sarıldıkları anın fotoğrafını paylaştı ve şunları yazdı:

Bugünün güzel bir haberi olsun inş. öncelikle destek olanlardan Allah razı olsun Yusuf Kerim,şuan Annesinin Yanında Benim odada olmamam gerekiyormuş Hiç önemli değil yeterki Yusuf'um mutlu olsun.

TAHLİYE DEĞİL ZİYARET

Ayrıca Gülten Sayın'ın ziyarete geldiği tahliye edilmediğini belirtti.