Kuaförlük, her dönem ilgi çeken meslekler arasında yer alıyor. Kuaför olmak için belirli kriterlerin bulunduğunu belirten SAN Kuaför Sahibi Yusuf Yalmancı, kuaför olmak isteyenlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Yalmancı, “Kuaförlük oldukça değerli mesleklerden bir tanesi. Deneyime ihtiyaç duyulan bu tür mesleklerde kişinin kendisini geliştirmesi çok önemli. Ayrıca müşterilerle doğru iletişim her şey demek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde hizmet veren SAN Kuaför Sahibi Yusuf Yalmancı, kuaförlüğün basit bir meslek olmadığını, kuaför olmak isteyenlerin çeşitli yetkinliklere sahip olması gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yalmancı, “Özellikle kadınlar, güzel ve estetik bir görünüme çok önem veriyor. Saç bakımının da çok önemli olduğunu düşünürsek kuaförlüğün aranan meslek dallarından bir tanesi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Biliyorsunuz sektörde hizmet sunan birçok kuaför bulunuyor. Sektörde ön plana çıkabilmek için güçlü bir rekabet gücüne sahip olmak gerekiyor. Bu ise yüksek standartlarda hizmet sunulması ile yakından alakalı bir durum. Bunun yanı sıra kuaförlerin de profesyonelliği benimsemiş olması çok önemli.” açıklamasında bulundu.

“İyi Bir Kuaför Alanıyla İlgili Pek Çok Konuya Hâkim Olmalı”

İyi bir kuaförün alanıyla ilgili pek çok konuya hâkim olmasının gerekliliğinden bahseden Yusuf Yalmancı, “Biliyorsunuz kuaförün görev ve sorumlulukları oldukça geniştir. Bu nedenle başarılı bir kuaför olmak isteyen kişilerin pek çok konu hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Kuaförlük, dünyanın her tarafında geçerli olan bir meslektir. Bu mesleği seçecek kişiler, kendisini geliştiren ve yeniliklere açık olan kişilerdir. Bu özelliklere sahip olmaları, müşterilerin taleplerini karşılama noktasında da bir hayli başarılı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Müşterileriyle İletişimlerini Profesyonel Olmalı”

Müşterilerle iletişimin sağlıklı bir şekilde sürdürülüyor olmasının öneminden bahseden Yusuf Yalmancı, “Birçok sektörde iletişim her şey demek. Müşterilerin taleplerini anlamak, bu talepleri karşılayabilmek için müşterilerle doğru bir iletişim içerisinde olmak gerekiyor. Bu durum kuaförlük mesleğinde kendisini çok daha iyi belli ediyor. Müşterilerin isteklerini anlayabilen bir kuaför, bu istekleri karşılama noktasında da başarılı olup müşteri memnuniyetini sağlayacaktır. Bu nedenle iyi bir kuaför olmak isteyen kişilerin insanlarla iletişimlerini geliştirmesi ve müşteri memnuniyetini gözetmesi gerekiyor.” sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.