Z kuşağı adı hangi nesle denir?

Z kuşağı veya Z jenerasyonu, 1997 ve 2012 seneleri arasında doğan insanları kapsayan temel bir demografik sınıflandırmadır. Y kuşağından sonra ve Alfa kuşağından önce gelir. Z kuşağının neredeyse tüm üyesi X kuşağının evladıdır.

Z kuşağının en çok dinlediği şarkılar nelerdir?

Måneskin- Beggin 

Yaz aylarında sosyal medyada sıkça işitebileceğiniz bir şarkı olan Beggin Z kuşağı tarafından fazlaca sevilmekte. Maneskin bu şarkıyla vatandaşı olduğu İtalya'ya 2021 yılında Eurovision birinciliği getirmişti. Bu durum hem yerek hem de ulusal bağlamda şarkıya büyük nam kazandırdı. Bu nam ülkemizin gençlerine de bulaşmış durumda.

Post Malone feat 21 Savage- Rockstar 

 2017'de çıkan şarkı sayesinde iki sanatçının da dünyaca ünlü hale geldiğini söyleyebiliriz. Ayrıca şarkı Grammy Ödülleri’nde En İyi Rap Performansı ve Yılın Kaydı kategorilerinde de aday olmuştu.

Billie EilishLost Cause

 Billie Ellish'e birçok Grammy ödülü kazandıran WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? isimli albümde yayınlanan “Bad Guy”a gotik pop diyebiliriz. Z kuşağının, şartlar gereği ve modernizmin bireyselcilik etkisi yüzünden sahip olduğu nihilistliği yansıtan bu şarkı gençler tarafından epey sevilmekte.

Harry Styles- Watermelon Sugar 

One Direction zamanından beri takip edilen Harry Styles Z kuşağının en sevdiği isimlerden biri. Şarkı 2020 yazında çıkmasına rağmen muhtemelen tarihin en popüler hitlerinden biri. Cinsiyet kalıplarına takılmayan, tarzıyla bir 21. yüzyıl ikonu olan Styles'ın şarkısı "Watermelon Sugar", gençler tarafından en fazla dinlenen şarkılar arasında.

Lorde- Tennis Court 

Hayranlar tarafından sıkça dillendirilen “Olivia ve Billie koşabilsin diye Lorde onlardan önce bu yollarda yürüdü” lafı aslında yalan değil. Billie Eilish ve Olivia Rodrigo gibi isimler piyasaya çıkmadan önce onlar için toplumda ve dinleyicilerin kulağında yeni bir ufuk açıp bunu alışkanlık haline getirten isimdi Lorde. Henüz 13 yaşında bir çocukken Universal’le anlaşma imzaladı. Lorde'un halihazırda 2 Grammy ödülü bulunuyor. En popüler parçalarından biri olan Tennis Court global anlamda Z kuşağının en çok dinlediği şarkılar arasında.