Rusya Ukrayna savaşının 20'nci gününde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Kanada Meclisi'ne seslendi. Zelenskiy, ülkede suyun bittiğini, gıdanın çok az kaldığını söyleyerek "Her akşam kabus gibi geçiyor. Hava sahasını kapatın" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"ISINMA YOK, SU YOK, GIDA AZ KALDI"

"20 gündür saldırı altındayız. Bu savaş bir halkı köleleştirmek için yapılan bir savaştır. Bizi düşünün. Büyük askeri teçhizatlar ülkenize giriyor ve şehirleri ele geçiriyor. Bunları hayal edin. Sivil yerleşim yerlerini, okulları vuruyorlar. Bizim şehrimizi düşünün. Isınma yok, su yok, gıda az kaldı. Birçok aile hayatını kaybetti. Her akşam kabus gibi geçiyor. Sivilleri, alt yapıyı, binaları vuruyorlar. Nükleer enerji santralinde yangın çıksa ne olur ülkenizde? Biri Kanada bayrağını sökse ne hissedersiniz. Biz her gün bunları yaşıyoruz. Hayatta kalmak, yaşamak istiyoruz."

"NATO ÜYESİ OLMA KONUSUNDA NET CEVAPLAR ALAMIYORUZ"

"Dostlarınıza seslendiğinizde, 'Hava sahasını kapatın' dediğinizde cevap almazsanız ne olur? Daha kaç füzenin atılmalı? Ortaklarımız bize 'Biraz daha dayanın' diyor. Bazı insanlar 'Gerilimi arttırmaktan kaçınmalıyız' diyor. Biz NATO üyesi olma konusunda da net cevaplar alamıyoruz. Gerçek dostumuz, düşmanımız kim göremiyoruz. Biz gerçek bir destek istiyoruz. Desteğinize muhtacız. Burada Ukrayna'nın tarihi söz konusu. Biz barış içinde yaşamak istiyoruz. Birlikte bunları aşacağımıza zafere ulaşacağımıza inanıyorum."