12 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonla mücadele kapsamında önemli bir adımı duyurmuştu. Buna göre temel gıdaları kapsayan ürünlerde KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldü. Dün itibariyle uygulanmaya başlanan KDV indiriminin ardından tüm gözler marketlere çevrildi.

'USLANMAYA HİÇ NİYETİNİZ YOK'

Özellikle zincir marketler indirim yaptıklarını açıklasa da son bir haftada raflarda yaşanan hareketliliği ortaya koyan TGRT Haber sunucusu Ekrem Açıkel, 'pes artık' denilen bir olayı ortaya koydu. Ana haberde zincir marketlerle ilgili açıklamalarda bulunan Açıkel, "Öncelikle bu kararı alkışlıyorum. Ancak o her yere yayılan zincir marketler; sizler etiket kardeşliği yapıyorsunuz. Fiyat akrabalığı içerisindesiniz. Kurduğunuz WhatsApp gruplarında fiyatları belirliyorsunuz. Neden hepiniz aynı ürünü, aynı fiyata satıyorsunuz? O kadar cezalar kesildi, ama sizin uslanmaya hiç niyetiniz yok." dedi.

"BU HABER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İLETİLECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu haberin iletileceğini duyuran Açıkel, "Bu marketlere güç mü yetmiyor? Ekonomik anlamda bir milli güvenlik sorunumuz yok mu bizim?" ifadelerini kullandı.

TÜM FİYAT HAREKETLİLİKLERİNİ TEK TEK ORTAYA KOYDU

Açıkel zincir marketlerle ilgili yaptığı haberde, "30'lu yumurta, 11 Şubat'ta A101'de 38.90 lira. Aynı tarihte aynı ürün BİM'de, Migros'ta ve ŞOK'ta 38.90 TL. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KDV indirimini açıkladığı 12 Şubat'ta ise aynı yumurtanın fiyatı bu saydığımız marketlerde 45,90 lira yapıldı. İndirim olacağına bindirim var. KDV indiriminin geçerli olacağı 14 Şubat fiyatlarına bakalım bir de. Kurnazlığı bak, hemen indirim yapmışlar güya. A 101, ŞOK,30'lu yumurtanın fiyatını 42,95 lira yapmış. BİM 42, 75 TL, Migros ise 42,92 TL olarak son fiyatı belirlemiş. Devletimin vergiden yaptığı fedakarlık ne oldu? Çöp oldu, ziyan oldu. İndirim adı altında 4 liralık zammı yaptılar." ifadelerini kullandı.