Dün akşam Karadeniz'de Zonguldak açıklarında meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin bir öncü deprem olup olmadığı merak konusu oldu.

Cnnturk.com'a konuşan deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy önemli değerlendirmelerde bulundu. Ersoy şunları söyledi:

"Ereğli açıklarındaki depremin İstanbul ya da Zonguldak için bir tehlike oluşturacağını düşünmüyorum. Karadeniz'in bu bölgelerinde çok yoğun bir sismik hareket yok. Geçmişte de böyle bir hareket yok. Çok tanınmış bir fay üzerinde geliştiğini düşünmüyoruz. Çok sayıda fay var. Ama tehlike oluşturabilecek bir fay aktivitesi bulunmuyor. Bu büyüklükteki depremler bölgede tsunami tehlikesine neden olmaz."

UZMAN İSİMLER NE DEDİ?

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, gerçekleşen depremin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Zonguldak-Ereğli ile Karasu açıklarında 11.4.2022, 20.40 dolayında, 38 km derinde M4,4 büyüklüğündeki deprem, büyük bir deprem öncüsü değildir. Bu bölgede çok yaşlı Karadeniz dalma batma kuşağı üzerinde özellikle Sakarya'dan açılma gerilimleri sonucunda olduğu kanısındayım." dedi.

Deprem denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Prof. Dr. Naci Görür ise, "Arkadaşlar, biraz önce Karadeniz içerisinde, Zonguldak açıklarında 4,5 büyüklükte deprem oldu. Sanıyorum bu deprem bu yörede bulunan ve Batı Karadeniz kıyılarına az çok paralel olan kuzey yönlü bindirme fay kuşağında meydana geldi. Deprem İstanbuldan da hissedildi. Sevgiyle" dedi.