1 Temmuz 2019 tarihinde, Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda İBB'nin finanse ettiği bir konserde konuşan şarkıcı-yazar Zülfü Livaneli'nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu alkışlatması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'yalakadan sanatçı olmaz' açıklaması üzerinden eleştirilmişti. Tekrar gündeme gelen görüntülerin ardından AK Parti iktidarı hakkında olumlu ifadelerde bulunan sanatçıları 'yalaka' olarak tanımlayan muhalefetin bu gelişmeye ses çıkarmaması tepki çekti.

'SİYASİLERE MENFAAT İÇİN YAKLAŞMIYORUM'

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Livaneli, ''Kalpleri ve gözleri menfaatle kararmış bazı kişiler, Ekrem İmamoğlu seçimi kazandığı günlerde yaptığım bir konuşmaya sataşıyor, bütçe, menfaat vs sözleri ediyorlar. Çünkü akılları, çıkar gözetmeyen bir dostluğu, ideali, yurtseverliği almıyor. Benim hiçbir belediye ya da kurumla çıkar ilişkim yoktur, olamaz. Tam tersine konser gelirlerimi işsiz müzisyenlere bağışlıyorum. Siyasilere menfaat için yaklaşmayan insanlar da var bu ülkede. Zor ama anlamaya çalışın.'' ifadelerini kullandı.

LİVANELİ O GÜN İMAMOĞLU'NA BÖYLE GÜZELLEME YAPMIŞTI

Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda İBB'nin organize ettiği konserde sahneye çıkan Zülfü Livaneli, "Ben, bu sahneye 41 yıl önce çıktım. 41 yıl önce bu sahneye çıkışımın nedeni, Yılmaz Güney’in yazdığı, Zeki Ökten’in yönettiği ‘Sürü’ filminin müziğiyle ödül almak için çıkmıştım. 41 yıldır sürekli geliyoruz ama biz burada konuk olarak geliyoruz ve buranın içimize sinen bir ev sahibi yok. Ama bugün bir ev sahibi var.” Livaneli, bu sözlerinin ardından ise şu öyküyü anlattı: ”Uzaklarda, karlı dağlarla çevrili bir köyde, çığ tehlikesi varmış. Bütün kuşaklar, doğan çocukları bile sustururlarmış. ‘Sus, çığ düşecek’ derlermiş. En ufak bir şey düştüğünde çığ düşecek diye bekliyorlarmış. Bir vadide yaşıyorlar ve birlikte yok olacaklardır. Kuşaklar boyu böyle gitmiş. Çığ korkusundan seslerini çıkaramamışlar. Bir gün bir çocuk doğmuş ve daha ağzını kapatmaya fırsat bulamadan haykırmış. Haykırınca, tüyler diken diken olmuş, eyvah gittik diye. Bakmışlar çığ yok. Hiçbir şey düşmüyor. Bunun üstüne yavaş yavaş sokaklara çıkmışlar. Cesaretleri artmış. Davullarla, zurnalarla şenlik yapmışlar. Çığ yokmuş aslında.” diyerek anlattığı hikayesini ”İşte o çocuk bugün aramızda” ifadeleriyle noktaladıktan sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu sahneye çağırmıştı.