Eş zamanlı gerçekleştirilen yürüyüşler esnasında sosyal medyadan da #CampusesSayStop ve #FreePalestine ile hastag çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyorlar.


AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ABD'de üniversitelerde Filistin mitinglerinden dolayı göz altına alınan öğrencilerin altını çizdi; "ABD'de üniversite kampüslerinde düzenlenen Filistin'e destek gösterilerinde iki haftada 2.000 öğretim görevlisi ve öğrenci gözaltına alındı." dedi.

Dün başladıkları eylemleri bugün de devam ettiren AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı Üniversiteler Teşkilatı'nın bu tepki yürüyüşlerini devam ettirdiklerinin altını çizen İnan; "Ülkemizdeki üniversitelerden soykırıma karşı tepki yürüyüşlerimiz bugün de devam ediyor!" dedi.


Eylem yapılan üniversitelerin her biri Amerika, İngiltere ve Fransa'daki eylem yapılan üniversitelerle eşleştirildi. Colorado Üniversitesi Mersin Üniversitesi ile, Harvard Üniversitesi Düzce Üniversitesi ile, Stanford Üniversitesi Iğdır Üniversitesi ile eşleştirildi. Öğrenciler yaptığı basın açıklamasında eşleştirilen üniversiteye onurlu duruşları için teşekkür etti.