DSÖ yetkilisi, Refah'a yönelik kara saldırısı riskine dikkat çekti. Acil durum planının sınırlı etkili olacağını belirtti. ABD Başkanı Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırılara karşı olduklarını teyit etti. Gazze'deki son saldırılar, 1,9 milyon kişinin yerinden olmasına sebep oldu.

Bir Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi uzun süredir tekrarlanan Refah'a yönelik kara saldırısı olasılığı ve bu saldırının bölgedeki sığınmacılar üzerindeki olası etkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'den 'Bahreyn Deklarasyonu'nda yer alan Filistin'le ilgili karar' hakkında açıklama Türkiye'den 'Bahreyn Deklarasyonu'nda yer alan Filistin'le ilgili karar' hakkında açıklama

Yetkili, DSÖ'nün potansiyel Refah saldırısı için bir acil durum planı hazırladığını, ancak mevcut koşullarda bu planın yalnızca "yara bandı" işlevi göreceğini belirtti.

Son günlerde ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Refah'a yönelik kara saldırılarına karşı olduklarını bir kez daha vurguladı.

Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında bulunan Refah şehri, İsrail saldırıları öncesinde yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu.

İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları sonucunda, Gazze Şeridi'nde yaşayan 2,3 milyonluk nüfusun 1,9 milyonu yerinden edildi.