Siyonist terör, Gazze'deki ablukasını ve saldırılarını 209. günde de sürdürdü. Soykırımcı İsrail, dünyada kamuoyu oluşturmak ve savaş suçlarını örtbas etmek için dezenformasyona sıkça başvuruyor.

Misyonu Siyonistlerin dezonfarmasyonlarını ifşa etmek olan Filistin Diplomasi Merkezi, yayımladığı gün sonu bülteniyle kamuoyunu bölgede yaşananlar hakkında bilgilendiriyor.

İşte Merkez'den yapılan son açıklama:

"İşgalci İsrail Sahnesi

Filistin Diplomasi Merkezi, İbrani gazete ve medyasında yer alan içerikleri ve İşgalci İsrail sözde yetkililerin Aksa Tufanı ve Gazze savaşı hakkındaki en önemli açıklamalarını takip ederek, İşgalci İsrail cephesinin günlük bir özetini sunuyor.

Savaşın 209. Gününde İsrail Cephesi

İşgal yönetimi, Netanyahu’nun “kesin bir zafer” söylemine itibar etmemekle birlikte Refah saldırısını da önemsemiyor, şu an için tek isteği esirlerini geri alabilmesini sağlayacak olan direnişin sözleşmeye vereceği yanıt.

AB’den İsrail’e ‘Refah'taki kara saldırıları derhal durdur’ çağrısı AB’den İsrail’e ‘Refah'taki kara saldırıları derhal durdur’ çağrısı

Müzakerelerde bugün gelinen nokta, bölgenin siyasi geleceği ve savaşın akıbetini belirleyecek. Aylardır süren sabır ve sebat meyvelerini vermiş, masada güçlü olan ve elinde etkili baskı kartları bulunan taraf olarak bu fırsatın iyi değerlendirilmesi ve farkına varılması gerekir. İşgalci İsrail’in iç ve dış kozları tamamen zayıf.

Siyonist genelkurmay başkanlığının Kuzey’e yaptığı tehditler esasında güneyde tamamlamayı
umduğu anlaşma ile ilişkili. İşgal ordusu ve siyasi kanadı tüm denemelerine rağmen Hizbullah’ın
Kuzey ve Güney cephesi birdir duruşunu bozamadı. 

Turizm, tarım ve imalatta yaşanan kayıpların yanı sıra, güvenlik gerekçesi ile işgalci İsrail’in boşalttığı onlarca kilometrelik sınır hattında yaşayan yerleşimciler İşgal hükümetine yoğun baskı yapmaya devam ediyor. Bu gerçekliği değiştirmeye çalışırken her daim Hizbullah cepheler arası duruşuyla kafa kafaya geliyor.

Siyonist hükümet, askeri ve siyasilerin uluslararası seyahatini kısıtlama ihtimali olan Uluslararası Ceza Mahkemesi tutuklama kararının onaylanmaması için kongre üzerinden kararı engellemeye çalışıyor. İşgalci İsrail, Biden hükümetini UCM’den tutuklama yönünde olası bir karar çıkması durumunda intikamını (düşmesi pahasına) Filistin yönetiminden alacağı yönünde uyardı.

İşgalci İsrail, aracı devletlerin kafasının karıştırılması yöntemi ile direniş önderleri üzerine baskı kurmaya çalışıyor. Bunu ise direniş liderlerinin neden Türkiye’de bu kadar kaldıkları yönünde sık söylemler ortaya atarak yapıyor. İstenen aracı Katar’ın ve müzakerelerde üstlendiği rolün, direniş önderlerine karşı işlenen psikolojik harp gibi hedef alınması. Tüm bu baskı araçlarının sonucunda tarafların üzerindeki baskıyı katlamak, özgüveni düşürmek ve odak noktasını dağıtmak yatıyor.

ABD’nin (anlaşmaya engel olmada sorumluluk Hamas’ındır, bilgimiz dışında Refah’a yönelik bir saldırının sonuçları tehlikeli olabilir ve Suudi Arabistan ile normalleşme anlaşmasına varıldı) yönündeki söylemleri, ABD’nin en kısa sürede anlaşmaya varmak istediği ve bunun için var gücü ile çalıştığını gösteriyor. Bu da dikkatli olmayı ve oluşan fırsatı değerlendirmek anlamı taşıyor."

Fi̇de Filistin Diplomasi Merkezi