İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarına ilişkin olarak Başbakan Netanyahu ile güvenlik yetkilileri arasında "riskli bir anlaşmazlık" yaşandığı öğrenildi. İsrail basını, aralarındaki görüş ayrılığının ve gerilimin son haftalarda arttığını bildirdi.

Yediot Ahronot gazetesi, İsrail güvenlik yetkililerinin, Başbakan Netanyahu'nun "Gazze'deki kazanımları tehlikeye attığı" düşüncesinde olduklarını aktardı. "Esir takası, savaş sonrası süreç, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırı, Lübnan sınırındaki Hizbullah gerilimi ve Gazze savaşına yönelik savunma bütçesi" gibi konularda "riskli bir anlaşmazlık" olduğunu belirtti.

ANLAŞMAZLIK KRİZ BOYUTLARINDA

Haberde, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de aralarında bulunduğu üst düzey güvenlik yetkilileri ile Netanyahu arasındaki anlaşmazlıkların son haftalarda arttığına dikkat çekildi.

İsrailli vekilden 'Hamas' itirafı: Tek bir tugayı dahi yok edemedik İsrailli vekilden 'Hamas' itirafı: Tek bir tugayı dahi yok edemedik

Haberde ayrıca, Genelkurmay Başkanı'nın Refah'a müdahale etme kararı aldığı ancak Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden'ın baskılarına karşı direnemediği iddia edildi. Güvenlik yetkililerinin, "Hamas'ı yenmek ve Hizbullah'ı sınırdan uzaklaştırarak savaş durumunu sonlandırmak istedikleri" belirtildi. Netanyahu'nun kararsızlığı nedeniyle hedeflerine ulaşılamadığı kaydedildi.

Son olarak, 7 Ekim'den bu yana işgalci İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685'i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 596 Filistinlinin öldüğü, 77 bin 816 kişinin yaralandığı belirtildi.