Mısır Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Bakan Samih Şukri, Gambiya'nın başkenti Banjul'da gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. İslam Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi adına bir konuşma yaptı.

Şukri, Filistin davasının tasfiye edilmesine yönelik çabalar karşısında kararlı bir duruş çağrısında bulundu. "Kızıldeniz ve bölgedeki mevcut çatışmanın genişlemesi, İsrail'in barışı reddeden tutumunun bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebileceğini gösteriyor." şeklindeki ifadesiyle dikkat çekti.

Ayrıca, derhal ateşkes ve Gazze Şeridi'ne yardım akışının sağlanması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Genel Kurulu kararlarının uygulanmasını talep etti. Şukri, "Mısır, İsrail'i, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah kentinin işgaline karşı şiddetle uyarıyor." şeklinde net bir mesaj iletti.

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını kapadı İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını kapadı

Ayrıca, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıyla Orta Doğu'da istikrarın sağlanabileceğini belirtti. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında binlerce insanın öldüğü ve yaralandığı acı verici tabloya da dikkat çekti.

Saldırılar sonucunda halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınarak sivil altyapının da tahrip edildiğini vurguladı. Bu açıklamalar, Mısır'ın Filistin meselesindeki kararlı tutumunu bir kez daha ortaya koydu.