Kadın

25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik müjdesi! 25 yıl evli kalan kadınlar nasıl emekli olabilecek?

Abone Ol

Sigortalı olmayan ev kadınlarının emekli olabilmesi için Meclis’e kanun teklifi verildi.

Çalışmayan kadınları sevindiren bir gelişme yaşandı. Sigortalı olmayan ve 25 yıl evli kalan dışarıda çalışmayan kadınların emekli olabilmesi için Meclis’e kanun teklifi verildi. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Kanun teklifinin kabul edilip yasalaşması halinde 25 yıl evli kalan ve herhangi bir işte SGK'lı olarak çalışmamış olan kadınlara emeklilik hakkı sağlanmış olacak.

Kanun teklifine göre, çalışmayan kadınlar için emekli olmasının önü açılmaktadır.Teklifin yasalaşması halinde herhangi bir işte SGK'lı olarak çalışmamış olan kadınlara da özlemini duyduğu mutluluğa ulaşarak emekli olabilecek. Yani 25 yıllık evlilere emeklilik hakkı gelecektir. Ancak, yine teklife göre bunun belli şartları bulunmaktadır. Bu şartları 3 şekilde sayabiliriz.

25 YIL EVLİ KALAN KADINLAR NASIL EMEKLİ OLABİLECEK?

1) Sosyal Güvenlik Kurumu ile herhangi bir bağ bulunmaması

2)Evlilik süresinin 25 yıl ve daha üzeri olması,

3)Belli bir süre sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an için Sosyal Güvenlik Kurumu ile bağın bulunmaması gerekir.

Bu şartları sağlayan kadınlar, kanunda belirlenen yaş sınırı ve prim gün sayısı esas alınmak şartıyla ve kanunda belirlenen kazanç sınırları içinde hesaplanacak tutarları peşin ödeyerek veya borçlanarak yaşlılık aylığı almaya yani emekli olmaya hak kazanacaklardır. Yani emekli olmak için yine biraz da olsa ödeme yapılacaktır.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }