Bunun için Düğün.com üzerinde yer alan çeşitli gelinliklerin modellerini inceleyebilir, bulunduğunuz şehirdeki mağazaları görebilirsiniz. Dilediğiniz fiyat aralığını seçerek bütçenize uygun modelleri sıralayabiliyorsunuz. 

Gelinliğin özel dikim mi hazır bir model mi olduğu, tasarımında kullanılan kumaşlar, işlemeleri gibi unsurlar fiyatları etkileyen başlıca faktörler arasında yer alıyor. Farklı modeller ve tasarımlar arasındaki fiyat farklarının nedenlerine hızlıca değinelim:

Gelinliklerin fiyatlarını etkileyen önemli bir unsur, gelinliğin nereden alındığıdır. Satın alacağınız mağazanın bulunduğu semt dahi fiyatlar üzerinde oldukça etkili bir faktör. Örneğin, gelinliğinizi İstanbul’dan alacaksanız, Fatih, Nişantaşı, Kadıköy ve Ümraniye gibi birçok bölgede mağazaların bulunduğunu görebilirsiniz. Kadıköy ve Nişantaşı’ndaki mağazalar ise diğer bölgelere kıyasla daha pahalı fiyatlar ile ön plana çıkıyor. 

Markanın önemi, hayalinizdeki gelinliği ararken karşınıza çıkacak bir durum olacaktır. Bir markanın sahip olduğu prestij, popülerlik ve talep yoğunluğu, kısacası marka değeri tasarımcı gelinliklerde fiyatların yüksek olmasının en önemli sebeplerindendir. Firmanın sahip olduğu taleplerin yoğunluğu hem randevu bulmayı zorlaştırabilir hem de ödeyeceğiniz ücreti artırabilir. 

Bu tür markaları beğeniyor ve gelinliğinizi özel diktirmek istiyorsanız, düğününüzden en az 10 ay kadar önce gitmenizde fayda var. İstediğiniz gelinliğin kabaca veya detaylı olarak nasıl bir şey olduğuna karar verdikten sonra en kısa sürede ilginizi çeken firmalarla iletişime geçerek randevu alabilirsiniz. Gelinliğiniz için bir firma ile anlaştıktan sonra yapmanız gereken tek şey provalara gitmek olacaktır.

Ayrıca bu tür prestijli markalar, kullandıkları ipek oranı yüksek olan kaliteli kumaşlar ve işlemeler ile de yüksek fiyatlara sahip oluyor. Kullanılan malzemenin kaliteli olması fiyatları artırsa da hem kısa vadede elde ettiğiniz lüks görünüm ile rahatlık hem de uzun ömürlü bir gelinliğe sahip olmak buna değebilir. Özenle hazırlanan modellerin işçiliği ise etiketleri belirleyen en önemli unsurlar arasında yer alıyor. 

Düğününüzden ne kadar uzun süre önce giderseniz sizin için o kadar iyi olacaktır. Kısa süre kala gitmek işi şansa bırakmanıza neden olabilir. Özellikle de seçtiğiniz tasarım ayrıntılı işçilik isteyen ve dikmesi zor olan bir tasarım ise zamanı akıllıca kullanarak her şeyin rahatlıkla yetişeceği bir vakit ayarlamak mantıklı olacaktır. 

Bakan Göktaş müjdeyi verdi: Kadın girişimcilere destek olacağız Bakan Göktaş müjdeyi verdi: Kadın girişimcilere destek olacağız

Özel tasarım fiyatları: Genellikle en yüksek fiyatlar özel tasarımcılara ait oluyor. Ünlü bir tasarımcıdan satın almanız durumunda daha yüksek fiyatlar ödemeye hazır olmalısınız. Öyle ki ünlü tasarımcıların hazır modelleri, semtinizde yer alan mütevazi bir modaevinin özel dikim modellerine kıyasla daha pahalı olabiliyor. Fiyatların yüksek olma sebepleri arasında hem markanın prestiji hem de kullanılan malzemelerin kalitesi yer alıyor. Hazır modellerin fiyatlarını incelemek için öncelikle gelinliğin dikim şeklini ele alalım. Dikim şekline göre iki seçeneğiniz mevcut. Hazır koleksiyonların içinden seçim yapmak bunlardan ilki. Dönemin trendlerine uygun hazırlanan koleksiyonlarda birçok farklı tarzda model bulmanız mümkün olacaktır. Aklınızda belirli bir fikir yoksa bu koleksiyonları gezerek istediğiniz tasarımın nasıl bir şey olacağını belirleyebilirsiniz. 

Ayrıca son dönem gelinliklerin önceki sezonlara kıyasla daha pahalı olacağını da belirtmekte fayda var. Yani daha uygun seçeneklere yönelmek istiyorsanız önceki sezona ait koleksiyonlara göz atabilirsiniz. Hazır modeller arasından bir gelinliği beğenmeniz durumunda seçtiğiniz tasarımı birkaç ufak tadilat ile size uygun hale getiriyorlar. 
Özel dikim modellerin fiyatları ise az önce bahsettiğimiz dikim seçeneklerinden ikincisini ilgilendiriyor. Dikim şekline göre sahip olduğunuz ikinci seçenek olan özel dikim modeller, hayalinizdeki herhangi bir gelinliği diktirebilmenizi sağlıyor. Ancak bir gelinliği diktirmenin fiyatı hazır bir model satın almaya kıyasla çok daha pahalı olacaktır. Fiyatları etkileyen birden fazla faktör bulunuyor. 

En pahalı modellerin özel dikim modeller olmasının temel nedeni işçilik diyebiliriz. Harcanan süre ve emek nedeniyle, eğer hayalinizdeki gelinliği özel olarak diktirmek isterseniz hazır bir model almaya kıyasla daha fazla ödeme yapmanız gerekecektir. Özel dikimler alanında uzman tasarımcı ve terziler tarafından yapılıyor. Bu da fiyatların artmasına neden olan bir faktör oluyor. 

Özel dikim gelinliklerde genellikle kaliteli kumaşlar ve özel işlemeler kullanılıyor. Bu yüksek kaliteli malzemelerin kullanımı ise üretim maliyetini artırıyor. Ayrıca bu modeller kişiye özel hazırlandığından, kişisel tercihler ve vücut ölçüleri baz alınıyor. Bu kişiselleştirme sürecinde harcanan süre, standart bir modele kıyasla daha çok artmış oluyor. 

Ancak hayalinizdeki gelinliğe ulaşmak için özel dikim modeller tek şansınız sayılmaz. Aklınızdaki tasarıma en yakın tasarımı hazır modeller arasından bulabilir, ardından yaptıracağınız rötuşlar ile istediğiniz görünümü yakalayabilirsiniz. Yani, sonradan eklemeler ile kolsuz bir gelinliği uzun kollu hale getirebilir, dantel işlemeleri ekletebilirsiniz. Bu seçenek, bütçe açısından sizi daha çok rahatlatabilir. 

Bazı gelinliklerin tamamlayıcısı olan aksesuarlar da size özel olarak hazırlanabilir. Bu durumda ödemeniz gereken ücret artacaktır. Ayrıca duvak ve eldiven gibi aksesuarların ipek ve dantel gibi kumaş çeşitlerinden yapılması da oldukça yaygın. Kullanılan malzemelerin çeşidinin ve işlemelerin maliyeti artırabileceğini aklınızda bulundurmalısınız.  Hayalinizdeki gelinliği bütçenize uygun bir şekilde bulmak için https://dugun.com/gelinlik sayfasına göz atabilirsiniz. Şehrinizdeki mağazaları ve sahip oldukları gelinliklerin modellerini görebilirsiniz. Sayfada yer alan filtreler yardımıyla istediğiniz özelliklere göre arama yapabilirsiniz. İlginizi çeken firmalar ile iletişime geçmeyi unutmayın!