Kültür-Sanat

Eşsiz fotoğrafları ve bilgileriyle 'Mescid-i Aksa Rehberi' kitabı ilk baskıyla okuyucuya sunuldu

Abone Ol

İçinde tarihin her döneminden izler barındıran, Kurulduğu günden bu yana daima en önemli şehirler arasında yer almış, diğer yandan İslam'ın üç mübarek mescidinden biri olan Mescid-i Aksa'yı içinde barındıran Kudüs, yüz yılı aşkın süredir esaret zincirlerinden kurtulmayı bekliyor.

Adeta Müslümanlar için yıllardan beri kanayan bir yara, bir imtihan, bir kararlılık testi olan Kudüs ve Mescid-i Aksa için oluşmuş bilincimiz ve bilgimiz ise geçen süreçte yenilenmeye ihtiyaç duyuyor.

İşte tam da bu noktada Tahlil yayınlarının ilk baskıyla çıkarttığı ve Yazar Mehmet Esmer'in kaleme aldığı Mescid-i Aksa Rehberi adlı eser; Kudüs'ün yüzyıllardan beri bağrında sakladığı eserleri yazılı ve görsel tanıtımla okura sunmayı hedefliyor.

Kitapta yer alan fotoğrafların birçoğu daha önce herhangi bir eserde derli toplu yer almadığı belirtilirken bunu yanında, Mescid-i Aksâ'nın dinî önemini açıklayan metinlerle de eser desteklenmiştir.

MESCİD-İ AKSA REHBERİ ADLI KİTABA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }