Siyaset

Hasan Cemal, HDP'nin milletvekili adaylığı teklifini kabul etti

Abone Ol

Gazeteci kimliğine son bir yıldır 'HDP Danışma Kurulu Üyesi' sıfatını ekleyen Hasan Cemal, Kandil'e bağlı partiden milletvekili adayı oldu. 

Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu ve Rıza Türmen'le birlikte HDP politikalarını yönlendiren Cemal, bağlı bulunduğu odaklara bundan böyle milletvekili sıfatıyla hizmet edecek. 

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a göre HDP kadrolarını tepeden tırnağa Kandil yönetimi belirliyor. Duran Kalkan, Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın Hasan Cemal için listede seçilebileceği noktadan uygun bir yer tahsis etmesi bekleniyor. 

14 Mayıs seçimlerine 'Yeşil Sol Parti' adıyla girecek HDP, PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenlerin oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'nda bulunuyor. Bu ittifak geçtiğimiz günlerde İYİ Parti ve Meral Akşener'li Altılı Masa'ya desteğini açıklamıştı. 

PKK'ya bağlı Yeşil Sol Parti'nin çatı örgüt olarak bulunduğu Emek ve Özgürlük grubunda HDP, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi, Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) yer alıyor. 

CEMAL PAŞA'NIN TORUNU

Hasan Cemal, Osmanlı Devleti'nin sonunu getirecek 1913 tarihli Bâb-ı Âlî baskınının lider kadrosundan Cemal Paşa'nın torunu olmasıyla önemli bir isim. İttihad ve Terakkî Cemiyeti'nin üç liderinden biri olan darbeci Cemal Paşa'nın torunu, meslekî kariyerini PKK bağlantılı örgütte noktalayacak.

Hasan Cemal'e adaylık teklifini HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın ilettiği belirtiliyor. Cemal'i HDP Danışma Kurulu Üyesi olmak için ikna eden isimse partinin diğer eş başkanı Mithat Sancar olmuştu. Kandil güdümlü partinin en üst kademesiyle yakın ilişki halindeki Cemal, aynı zamanda PKK elebaşlarını 'gazeteci' sıfatıyla ziyaretleriyle biliniyor. 

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }